Milliós felhasználói bázisról mond le a WhatsApp

A már hét éves múlttal rendelkező WhatsApp a világ egyik legnépszerűbb csevegőprogramja, február elején egymilliárdos táborról számolhattak be. A Facebook 2014-ben elképesztő összegért, 19 milliárd dollárért vásárolta fel a céget, az akkori 450 milliós felhasználói bázis mostanra megduplázódott.

A napokban kiadott közlemény (ami a WhatsApp hivatalos blogján jelent meg) pont azoknak az ügyfeleknek fordít hátat, akiknek a kezdeti lendületet köszönhető volt. Úgy döntött ugyanis a vezetés, hogy számos platformon megszünteti az alkalmazás támogatását. Ezt azzal indokolják, hogy a jövőben bevezetésre kerülő szolgáltatásokat nem lehetne biztosítani a következő rendszereken:

  • BlackBerry, beleértve a BlackBerry 10 készülékeket is
  • Nokia S40
  • Nokia Symbian S60
  • Android 2.1 és 2.2
  • Windows Phone 7.1

A korosodó platformok manapság főleg a legkevésbé fejlett országokban számítanak tényezőnek, de a fejlődő országok állampolgárai között is akad, aki a fenti rendszerek valamelyikét használja. Nagyjából 4-5 millió felhasználó lehet, aki a fenti listán szereplő mobillal használja az alkalmazást. A felsorolásból némileg kilóg a BB 10, bár ebben az esetben különösebb jelentősége amúgy sincs a korlátozásnak, hiszen az androidos kliens révén az ügyfelek nem maradnak csevegőapp nélkül. A többieknek viszont dönteniük kell, és ha ragaszkodnak a WhatsApp használatához, akkor még idén másik készüléket kell vásárolniuk. 2017-től ugyanis már nem fogják tudni használni a programot.

Azóta történt

Hirdetés