Egyesül a Messenger, a WhatsApp és az Instagram üzenetküldője

Hirdetés

A The New York Timesnak nyilatkozó, anonimitást kérő Facebook alkalmazottak szerint a cégnél több ezer alkalmazott dolgozik a három platform integrálásán. Az alkalmazások továbbra is önállóan működnek majd, saját megjelenéssel és egyedi funkciókkal, viszont közös alapokon, ami már mindhárom platformon garantálja a végpontok közötti titkosítást. Eddig ilyen szintű védelemmel kizárólag a WhatsApp működött, noha két éve kiderült, hogy a Facebook által felvásárolt platform kicsit megengedőbben értelmezi ezt a protokollt.


[+]

A Facebook az idei év végére, de legkésőbb 2020 első negyedévére szeretne végezni az egységesítéssel, ami reményeik szerint visszaállítja valamelyest a felhasználók platformmal szembeni bizalmát. Az Electronic Privacy Information Center elnöke, Marc Rotenberg viszont körülbelül katasztrófaként jellemezte a Facebook törekvését, ami szerinte komoly adatbiztonsági problémákat vet fel, mivel a bejelentkezéshez szükséges, eltérő felhasználói adatok elérhetővé válnak a platformok között. A Facebook eleve versenyelőnyben van az Instagram és a WhatsApp felvásárlása miatt, Rotenberg ezért felszólította a Szövetségi Versenyhivatalt, hogy tegyenek valamit a magánszféra és piaci verseny további korlátozása ellen.

Hirdetés

Azóta történt

  • Hopp, nemide!

    Új funkció érhető el a Messengerben, ami korlátozott ideg, de lehetővé teszi az elküldött üzenetek eltávolítását.

  • Biometrikus titkosítást kap a WhatsApp

    iOS-en február óta működik a funkció, Androidra viszont még csak most érkezett meg a béta verzió. Elvileg nincs ok aggodalomra adatbiztonsági okokból.

Előzmények

Hirdetés