Hirdetés

Mi lenne, ha magyar nevük lenne a telefonoknak?

Tegnap este, amikor az Alcatel country managere volt a Konnektor című műsorban a vendégünk, akkor ő említette, hogy a Vairy Text II nevű telefon eladásait bizony befolyásolja, hogy a vásárlók egy jelentős része ezt sem megjegyezni, sem kimondani nem bírja. És amikor ott áll az üzletben, akkor valami mást fog venni, amit képes is értelmezni.

Egyből jött az idióta fejünkben az ötlet: nézzük már meg, hogy sikermodellek magyarul hogyan hangoznának. Alapvetően a HTC volt a legjobb alany ebből a szempontból, hiszen az a paletta, amelyben helyet kap a Hős, a Legenda, a Vágy, a Tetoválás, valamint az egészen epikusan hangzó Vadtűz is, az nem kispályás. De jól hasíthatna a Samsung Galaxis család, valamint a Bajnok, esetleg a Csillag, vagy a Cápa, illetve húzónév a Hullám is. Az LG-féle Süti igazából már-már ismert is itthon ezen a néven, a Sony Ericsson Zöldszív magyarul is kellemesen cseng. A Motorola Mérföldkő is ütős név. Az Acer Folyékony Fém kicsit már komikus, de lehetne még sorolni a jobbnál jobb magyar neveket.

Bár a névadási politika jellemzően globálisan dől el, legalább a szolgáltatói telefonok futhatnának magyarul, mondjuk a ZTE Penge mellett a T-Mobile Variáció kicsit bután festene, de biztos lehetne találni ütős, magyarul is csábítóan hangzó neveket. Nem volt az olyan rég, amikor még Szikra távíró, Hullám strand és Rakéta porszívó volt használatban... és elég sok helyen találkozhatunk magyar nevekkel, a Sága Selyemsonka, a Soproni, vagy a Kristályvíz kapcsán sosem gondolunk bele a szó szerinti jelentésbe.

Hirdetés