Menet közben buzdít vásárlásra a Google Now

Hirdetés

Hamarosan érkezik a Google Now frissítése, amelynek legfontosabb újítása, hogy már arra is figyelmeztet, ha a közelünkben lehet kapni egy olyan terméket, amire korábban a neten rákerestünk. Tehát ha például étkészleteket nézegettünk a neten, akkor a Google ezt megjegyzi és ha tudomása van arról, hogy a közelünkben akad olyan bolt, ahol az adott termék (vagy hasonló) kapható, akkor megkapjuk a kis kártyát a telefonunkra, amely tájékoztat erről a kihagyhatatlan lehetőségről.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a Google milyen hosszú ideig tárolja a keresési előzményeinket, s persze arról sincs információ, hogy miképpen gyűjtik be az egyes boltok kínálatait. Az viszont biztos, hogy az aktuális készletről nincs információjuk, azaz előfordulhat, hogy lukra futunk és nincs raktáron az étkészlet.

A Google Now másik - nemrég elérhető - újdonsága, hogy a telefonunk emlékszik arra, hogy hol parkoltuk le a kocsinkat. Nem egy speciális varázslatról van szó, egyszerűn a készülékbe épített szenzorok érzékelik, ha egy korábban gyorsan mozgó dologból kiszállunk és sétálni kezdünk, a Now rögzíti a pozíciót, majd képes visszavezetni a tulajdonost a verdához. Ez persze nem működik mindig tökéletesen, előfordulhat, hogy egy távolsági buszról való leszállást követően akar minket visszavinni a megállóba, de persze ez - akárcsak a vásárlásra buzdító funkció - a Google Now beállításai között kikapcsolható.

Előzmények

Hirdetés