Megpróbálták az iPhone 12-t meggyötörni

Megkarcolni könnyebb, mint megolvasztani vagy meghajlítani. Mondjuk eldobni nem nehéz, hogy bírja az új Ceramic Shield kijelzővédő?

Visszatért a régi, szögletesebb formához az Apple az iPhone 12 szériával, és ennek nem csak azok örülhetnek, akik amúgy se rajonganak a lekanyarodó panelekért, hanem azok is, akik nehezebb tudják telefonjukat megóvni. Azzal ugyanis, hogy az alább meggyötört Pro modell elő- és hátlapi üveglapja a rozsdamentes acélkeret síkjában marad, kisebb az esély, hogy földre pottyanva az üveg kapja az első gyomrost.


(forrás: Zack Nelson) [+]

Az Apple amúgy Ceramic Shield fantázianéven beszél az elvileg kerámiával erősített edzett kijelzővédő üvegről, ám az üveg az üveg, állapítja meg bölcsen Zack Nelson, és az üveg a Mohs-féle keménységi skála 6-as vésőjétől éppúgy megkarcolódik, mint a többi üvegborítású csúcsmodell. Igaz: talán kevésbé mélyebb nyom marad utána, plusz Mr. Nelson öngyújtólángos hevítéstesztje végre értelmet nyer: talán a hőnek jobban ellenálló kerámia miatt fél perc után se sikerül az OLED pixelekben kárt tenni.

A legmeggyőzőbb azonban az acélkeret ellenállása: semekkora pillanatnyi elhajlást vagy ívet nem tud Zack a lapos telefonnak kölcsönözni, nincsenek recsegő, pattanó hangok, sem pedig bizonytalan, gyenge részek. Ez tulajdonképpen igazolja is a szögletesebb forma ellenállóbb mivoltát, az Apple összességében pedig ígéri: az iPhone 12 széria leejtéskor négyszer jobban teljesít. Mondjuk 440 ezer forinton nyitva a Prótól nem is vártunk kevesebbet.


(forrás: Zack Nelson) [+]

Akad amúgy az iPhone 12-nek egy barkácsolók számára érdekes trükkje: az újjáéledt MagSafe szabvány a telefon, a tartozékok és a töltőpadok részéről biztonságos, stabil és precíz illeszkedést jelent mágnesekkel, és kéznél volt Zacknél némi fémforgács, amely szép kör alakban ki is jelölte, merre bújik meg a cirkuláris mágnes a borítás mögött. Végül pedig következzen egy pottyantós teszt, amely a Ceramic Shield szívósságát teszteli a PhoneBuff részéről:

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés