Megjött a ROG Phone 7, vannak magyar árak is

A gamer csúcsmodell kapásból két verzióban lép piacra, itthon is elérhető lesz.

Nem telt el egy év a ROG Phone 6 bejelentése óta, októberben pedig a 6D Ultimate is befutott, de máris itt van az új generáció, aminek nem meglepő módon ROG Phone 7 a neve. Kapásból két termék érkezett, ugyanis most nincs Pro modell, de rögtön van Ultimate. Hardveresen és alapfunkciók kapcsán ezek egyébként most megegyeznek (Snapdragon 8 Gen 2), az eltérések inkább az extrákban keresendők.

Hirdetés

Az Ultimate modell hátlapján van külső PMOLED kijelző, megörökölte a motorosan nyíló lamellákat is az elődről, ez a megoldás a csomagban megtalálható külső hűtőventillátorral működik együtt, tárhely és memória kapcsán pedig az Ultimate csak a legmagasabb kiszereléssel vehető meg. Ez egyébként 589 990 forintos árat képvisel 16 GB RAM és 512 GB tárhely mellett, míg a nem Ultimate utónevű ROG 7 már 429 990 forintért elvihető ez a 12/256 GB-os változat, a 16/512 GB-os ROG 7 pedig 506 990 forintos áron lesz elérhető. A cég előrendelési akciót is indít a bemutatás után, ennek keretein belül a ROG Phone 7-ek mellé is adnak AeroActive Cooler 7 hűtőt a készlet erejéig.


Ez az Ultimate modell [+]

Ezek az árak egyébként nem számottevően magasabbak, mint a tavalyi nyitóárak, amit talán az is indokol, hogy a ROG 7 számos paraméterét tekintve nagyon hasonló, mint a ROG 6 (kijelző, kamera), de chipset friss, a hűtési rendszert áttervezték és a formaterv is megújult. Hogy a gyakorlatban ezek a változtatások milyen előrelépést jelentenek, arról részletes tesztünk számol be, amely már olvasható is.


[+]

Az Asus mindenesetre saját mérései alapján úgy látja, hogy a ROG széria sikere töretlen, tavaly 36%-kal több időt töltöttek ROG telefonokon játékkal a felhasználók, mint egy évvel korábban, noha a kompetitív gaming mobilok között még mindig nagyon népszerű az iPhone és az aktuális Samsung Galaxy S csúcsmodell. Ugyanakkor viszont abban továbbra is az Asus a legerősebb szereplő, hogy dedikált gamer funkciókat épít a telefonjába, itt a 165 Hz-es, mindenféle kameralyuktól és noccstól mentes kijelzőt, oldalsó érintős triggergombokat, két USB csatlakozót, átfolyó töltést, kifejezetten játékra optimalizált hangrendszert és jókora akkumulátort kínálva, nem is beszélve a speciális hűtési rendszerről. Azonban ez azzal is jár, hogy jóval kisebb fókusz esik a kamerarendszerre, amelyhez a jelek szerint nem nagyon piszkáltak hozzá.

Az AeroActive Cooler 7 a hátlapon
Az AeroActive Cooler 7 a hátlapon [+]

Az Asus tehát ennél a modellnél mindent a gaming alá rendelt, de hamarosan érkezik majd a Zenfone 10 is, amely a gyártó konvencionálisabb, általánosabb felhasználásra tervezett telefonja lesz, noha a hírek szerint elengedik a kis mérethez tartozó nagy tudás filozófiáját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Hirdetés