Megjött a BlackBerry Curve

A RIM BlackBerry Curve hivatalos neve 8300, de ez igazából mellékes is, hiszen ez a modell a 8100-ás Pearl utódja. Ahol a BlackBerry ismertebb, ott igen nagy várakozás előzte meg a Curve megjelenését.
A készülék egyik érdekessége a billentyűzet közepébe integrált trackball. A hátlapon levő kamera 2 megapixelesre hízott, ötszörös digitális zoom funckióval rendelkezik, de mozgóképet nem tud rögzíteni. A belső memória microSD kártyával bővíthető, a gyártó szerint a Curve megbarátkozik a 4 gigabájtos lapkákkal is. Kellemes meglepetés, hogy a készülék 3,5 mm-es jack kimenetet kapott, de sztereó Bluetooth átvitelre is képes.


Beauty & brain - ez a szlogen

 

Bár beépített GPS nincsen a 8300-ban, de külső vevő csatlakoztatható, a BlackBerry Maps szoftver segítségével a navigáció is elérhető, de nem ért hozzá szolgáltatói támogatás, mert a netről rántja le a frissítéseket az alkalmazás. Hiányzik a WLAN támogatás, viszont a RIM nagyon figyel a akkumulátor üzemidejére, bár egyelőre a konkrét paraméterek ismeretlenek. Tudjuk viszont, hogy a kijelző QVGA felbontású, a zenelejátszóhoz pedig külön szoftvert is mellékel a gyártó, amelynek segítségével könnyen lehet audio CD-ről a készülékre áttölteni a zenéket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • RIM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés