Megjelent a Paper

Bár a Facebook jelenleg messze a legnagyobb közösségi portál, a mobiltelefonos kliensek terén nem . Az androidos és iOS-alapú Facebook-kliens sokáig heves szemöldökráncolásra késztette az embereket, a viszonylag komoly kapufának számító Facebook Home-ról nem is beszélve. Az üzenetküldő szolgáltatáshoz használható Messenger androidos kliensével már elindult valami - egy letisztult és modern külsővel rendelkező, valóban használható csevegőszoftver került ki a Facebook boszorkánykonyhájából, még ha a (szerencsére kikapcsolható) chat heads névre hallgató értesítési megoldás nem is nyerte el mindenkinek a tetszését.

A napokban egy újabb alkalmazással jelentkezett a csapat, mely új megközelítésbe helyezi a facebookozást. Az eddigi, weben és mobilon egyaránt megszokott függőleges görgetés helyett vízszintesen lehet lapozni a posztok között, maga az app pedig a felhasználó news feedje mellett híreket is megjelenít. Utóbbi tematikája természetesen részletesen testre szabható, mely mellett természetesen az értesítéseket és az üzeneteket is megjeleníti. Érdekesség, hogy a Paper egy kísérletként indult, a mobilos élmény emelését megcélozva; a vezérlése kizárólag swipe-szerű mozdulatokra épít, a UI nem is nagyon tartalmaz gombokat.

A program egyelőre kizárólag iOS platformon érhető el, mentes a reklámoktól, a használata ingyenes, letölteni ezen a hivatkozáson lehet. További információért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Azóta történt

Hirdetés