Meggyötörték majd szétkapták a P30 Prót

Spoiler: jobban bírja a gyűrődést az idei Huawei csúcskészülék, mint a tavalyi.

Hirdetés

Ha méregdrága mobil, akkor gyötrővideó: Zack Nelson nem teljesítménytesztek futtatására vagy a kamerás képességek körbejárására rendezkedett be, hanem arra kíváncsi, hogy a mai zászlóshajók (és néha a középkategóriások) egyazon, otthon replikálható tesztkörnyezetben hogyan bírják a gyűrődést. Kezdve mondjuk a karcokkal: a Huawei P30 Pro üvegszendvicse az iparági standardnak megfelelően, a Mohs-féle keménységi skála hatos vésőjétől karcolódik meg némileg, a hetestől mélyebben, úgyhogy a lakáskulcs várhatóan nem tesz benne látható kárt.

Persze, papírvágóval le lehet a fémkeret festését kapargatni, így imitálva a zsebben előálló, súrlódó erőhatásokat, ha túl sok érdes tárgyat hordoz együtt az ember a telefonjával. Az öngyújtólángos hevítés viszont olyan magasröptű gyötrésteszt, aminek az értelmére a legtöbben még nem jöttünk rá, de hát sokan a kvantum-elektrodinamikához se konyítanak. A telefonjukra viszont a Nobel-díjas fizikusok is képesek ráülni, és jó tudni, hogy a P20 Próval szemben, aminek kijelzővédő üvege komoly, hajlításos erőbehatásra megrepedt, a P30 Pro remekül állja az efféle sarat. Üveg lévén, leejteni persze nem érdemes.

Zack a pozitív végkimenetelű gyötrésteszt után a gépházba is benézett, hogy szemügyre vegye az IP68 minősítésnek megfelelő, por- és víz elleni védelem kivitelezését (némi gumi, sok ragasztó), a vezetékmentes töltés és visszatöltés elemeit, a 4200 mAh-s telepet és a többi komponenst, élükön a különleges, periszkópos zoomkamerával. De ne feledkezzünk meg a képernyőbe épített hangleadóról és ujjlenyomat-olvasóról, illetve a Kirin 980 SoC-ről sem. Ezek mind szemügyre vehetők.

Hirdetés