Hirdetés

Megérkezett az LG Mini

A szerencsések már februárban kezükbe vehették, hozzám viszont most jutott el az LG futárával a GD880 Mini. Nem szeretnék teljeskörű tesztet írni a telefonról, azt majd a mobilarénás fiúk megteszik helyettem, de az első napok tapasztalatait azért megosztom Veletek, hátha ez segít a döntésben.

A telefon a kereskedelmi csomagolásban érkezett, ennek tartalma: a telefon és akkumulátora, egy sztereó headset az agybadugós fajtából - itt megemlíteném, hogy a csatlakozó a szabványos 3,5 mm-es jack, szóval örülünk, mert ha nem tetszik, ahogy szól, könnyedén lecserélhetjük - egy töltő-adatkábel, az a fajta, ami a GW620 dobozában is volt (szétszedhető, így kap két funkciót), valamint a használati útmutató.

A Mini hű nevéhez, valóban egészen aprócska, kézben simán elfér, zsebben pedig könnyedén el is tűnik. Ez azért nagyon komoly, mert az előlapon egy 3,2 hüvelyk képátlójú kijelzőt helyezett el az LG. A képminőség durván jó, és persze az automatikus fényerőállítás sem maradt el, így sötétben nem süti ki a szemünket, napfényben pedig egészen korrekten olvasható marad.

Meg szeretném említeni, hogy a specifikáció szerint ez az ablak karcolásálló is, ezt egyelőre nem próbáltam ellenőrizni. A kijelző nagyon érzékeny, mindig azonnal reagál, és ebben a telefon is jó partner. A használat során nem volt gondom a sebességgel, jó gyors a Mini.

Az előlap felső csíkja, valamint az oldalsó élek fémből vannak, ez nagyon sokat dob a minőségérzeten. A hátlap puha műanyagja egyrészt biztos fogást, másrészt ujjlenyomatmentességet is ad. Itt helyezték el az 5 megapixeles, autofókuszos kamerát. Az előlapon gyakorlatilag semmilyen gomb nincsen, mindent az érintőkijelzőn kezelhetünk. A felső élen a headset csatlakozó van, mellette ajtó mögött a microUSB csatlakozó, valamint a ki/bekapcsoló gomb.

Baloldalra került a hangerőszabályzó gombpáros, jobb oldalon pedig elhúzható ajtó mögé tolhatjuk a microSD kártyát, ez utóbbi akár egy 32 GB-os darabot is kezelni tud. Ugyanezen az oldalon található a fényképezőgép elsütőbillentyűje is.

Az összeszerelési minőség példás, még akkor sem hallani nyikorgást, ha erősebben megcsavarom a telefon házát. A beköltözés nagyon egyszerű volt az Air Sync segítségével, de erről majd egy későbbi bejegyzésben írok, a lényeg az, hogy 5 perc alatt minden lényeges adatommal, beállításommal használatba tudtam venni a telefont.

Az LG Mini menüje az Arenában megismert S-Class kicsit megfésült verziója, a 3 oldalból álló alapképernyőre pedig mindenféle widgeteket, könyvjelzőket pakolhatunk ki kedvünkre, melyek a telefon megrázására szépen katonás rendbe állnak. Nagyon jó, hogy az összes közösségi szolgáltatást könnyedén használni tudom rajta, ez nekem nagyon fontos, és az oldalak betöltődésére sem kell sokat várnom.

A telefon kezelése pofonegyszerű. A hanghívások minőségével elégedett vagyok, a multimédiás képességek pedig igazán minden igény kielégítenek.

Sokszor találkoztam már jó telefonnal, de valahogy most először fogalmazódott meg bennem a gondolat: nem akarom visszaadni!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés