Hirdetés

A GW620 extrái

Mint azt korábbi posztomban említettem, egy GW620 vendégeskedik nálam pár hete. Eddig nagy örömmel használom a telefont. Az öröm egy része annak köszönhető, hogy az alap Andoid felületen az LG dolgozott rendesen. Nézzük gyorsan végig, hogy hol találunk olyat, ami alapból nem a rendszer része, illetve nem így működik más telefonok esetében.

Először is a kezdőképernyőnél fedezhetünk fel némi turpisságot. A három alapképernyő között ujjunk jobbra illetve balra húzásával váltogathatunk. Az alap Android felületen a két szélső oldal elérésekor nem tudunk továbblapozni, így ha a bal szélsőről a jobb szélsőre szeretnénk eljutni, át kell tekernünk az oldalakon. Az LG semmi mást nem tett, mint azt, hogy összekötötte az oldalakat, így balról jobbra lapozva a jobb szélső után ismét a bal szélső következik - azaz egy végtelenített filmet kapunk, amin nincsenek szélsők, és gyakorlatilag bármely oldalról el tudunk jutni egy másikra mindössze egy lapozással. Egyszerű, de okos megoldás.

Ezzel azonban nem érnek véget az alapképernyő változásai. Egyrészt az ikonok ismerősek lesznek annak, akinek volt a kezében LG Arena: igen, az S-Classból érkeznek. Másrészt az alap 4 ikon felett még 4 található, gyakorlatilag kedvünk szerint cserélgethetjük az általunk legfontosabbnak tartottakra.

Belépve a menübe, a következő meglepi az, hogy az androidos készülékekben az egyes menüpontok névsorban helyezkednek el. Ezt a GW620-nál is elérhetjük, azonban a dobozból kivéve ennél okosabb megoldást kapunk: kategóriákra bontva rendeződnek el a dolgok, ami sokkal logikusabb - legalábbis nekem.

Fontos megemlítenem azt is, hogy a GW620 kamerája is extrákat kapott: az Andoid 1.5 nem támogatja például a vaku kezelését, az LG azonban házon belül megoldotta ezt, ez dícséretes. Szintén nem gyári funkció a DivX kezelése, ez is kellemes újítás. Nem beszéltem a legfontosabb dologról, a magyar nyelvű menürendszerről - természetesen ebben is az LG keze van.

Számomra fontos még, hogy a fent említett Android verzióból gyárilag hiányzik az Exchange támogatás. Az LG ezt a Moxier programcsaláddal hidalta át, amely nálam tökéletesen működik, és teljes egészében azt a funkcionalitást kapom, amit eddig csak Windows Mobile esetében kaptam, a leveleken túl a naptáram és a névjegyzékem is folyamatos szinkronban van - és ehhez nem kellett a Gmail szolgáltatásán keresztülfűzni ezeket az adatokat.

Összefoglalva ezek a hasznos, apróságnak tűnő dolgok nagyon sokat tesznek azért, hogy szeressem a GW620-at!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés