Bluetoothos szövetbillentyűzet az Eleksentől

A különféle szenzorokról, illetve ruházatba integrálható (wearable) elektronikai eszközök beviteli egységeinek fejlesztéséről ismert Eleksen ez év második negyedének végén újabb egyéni termékkel jelentkezik a piacon. Az Elektex technológiára épülő, szövetalapú billentyűzetek első generációját a Logitech karolta fel (KeyCase), a brit vállalat azonban már tavaly bejelentette vezeték nélküli, Bluetooth interfésszel ellátott billentyűzetét is.


Forrás: PDAMania.hu

A felcsavarható, s így kis helyet foglaló billentyűzet által támogatott platformok között a Windows Mobile, a Symbian Series 60 és a Palm OS 5.x is megtalálható. A kéziszámítógépek és okostelefonok felhasználóinak kényelmét szolgáló beviteli eszköz várhatóan 99 dollárért lesz megvásárolható.

Az Elektex érzékelőrétege egy milliméternél is vékonyabb, képes elmozdulások három dimenzióban történő érzékelésére és a nyomás hozzávetőleges meghatározására, így elvileg szimpla gépelésnél bonyolultabb mozdulatsorok, például kézírás, rajzolás kiértékelésére is alkalmazható. A szövetklaviatúra igen strapabíró, és akár ki is mosható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés