Hirdetés

Megcsináltuk: minden olajozottan ment a bada Fejlesztői Napon

Lesz majd a Samsung bada Fejlesztői Napról hivatalos beszámolónk is, konkrét tényekkel, számokkal, képekkel és videóval, most inkább csak azt szeretnénk megosztani, hogy milyen volt úgy ott lenni, hogy előtte mindent megtettünk, hogy a mi részünkről az eseménybe ne csússzon hiba.

Talán nem árt, ha tudjátok, hogy először még márciusban merült fel, hogy kéne a Samsunggal közösen csinálnunk egy ilyen eseményt. Amikor a Mobile Meeting gondolatával megkerestük a koreai céget, rögtön mondták, hogy ők külön bulit szeretnének. Aztán a mi rendezvényünk sikere után úgy döntöttek, hogy ránk bízzák a szervezés egy részét, konkrétan a szakmabeliek összegyűjtését, tájékoztatását és a teljes médiakommunikációt (plusz nekünk kellett felmérni, hogy a fejlesztők részéről mire van igény, a belső dizájnt kivitelző csapattal együtt kellett eldöntenünk, hogy milyen bútorok/stb. legyenek és hova rakjuk őket, mi szerveztük meg le az élő közvetítésért felelős, egyébként kiválóan dolgozó stábot, mi "dokumentáltuk" az eseményt a koreai HQ-nak, minek keretein belül Szőlőt kértük fel, hogy videózzón és vágja is meg az anyagot, tehát volt dolgunk bőven - Bocha). Ebbe - talán észrevettétek - belevontunk mindent, amire csak a kereteink lehetőséget adtak. Ez szólt a rádióból, volt beharangozó, megcsináltuk a regisztrációt, mi írtuk a sajtóközleményt, indítottunk blogokat. Sok munka volt vele, de az eredményre Bochaval nagyon büszkék voltunk, annak ellenére is, hogy péntek estére a csocsótudásunk a béka segge alá csúszott le a fáradtság miatt.

Nekem külön feladatom is volt: le kellett vezetnem a műsort. Nem így indult, először Felméri Péter neve merült fel (stand-up comedy), de neki más elfoglaltsága akadt, aztán repkedtek a nevek, de mindegyikre azt mondtuk, hogy nem való ide, mert az említett humoristán kívül senki nem jött az informatikai világból. Úgyhogy elvállaltam én, bár a stand-up műfaja azért nem tartozik a repertoáromba, de nem is tettem rá kísérletet, hogy feljussak arra a szintre. Viszont képben voltam, hogy kik ülnek a sorok között, miért vannak itt és miről szól ez az egész. Az első mondatnál még paráztam, aztán már nem volt gond.

Maga a rendezvény meghaladta a várakozásainkat. Egyrészt a létszám szempontjából, másrészt a gördülékenységet tekintve. Jó volt látni ennyi érdeklődőt, külön élmény volt azt megélni, hogy a legtöbben végig maradtak, sőt. Rengeteg kérdés érkezett a rendezvény végén, ehhez még a sokat látott koreai előadók sem nagyon szoktak hozzá. Az egyik mérnök (az utolsó előadó) el is kapott a rendezvény előtt, amikor meglátta a notebookomon az élőképet, hogy ez komoly-e. Bólogattam, mire egyből ment fel Twitterre és kinyomta a saját oldalára, hogy a kollegák (Koreából és Angliából) hol követhetik nyomon az eseményt.

Nem tudom megítélni, hogy fejlesztői szempontból mennyire volt hasznos a rendezvény. Persze beszélgettünk egy sereg emberrel, akik elégedettek voltak, de őket ismertük innen-onnan, úgyhogy nem ez a mérvadó. Csak remélni tudom, hogy az az 50-60 fejlesztő, aki ott ült a színpad előtt végül úgy távozhatott, hogy megkapta azokat az információkat, amik miatt eljött. Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, mi most kicsit hátradőlünk, de alig várjuk, hogy megint valami hasonló kaliberű összejövetel megrendezésén dolgozhassunk.

Előzmények

Hirdetés