Még mindig esnek az iPhone-eladások, az XR a legkeresettebb modell

Néhány órával a bemutató kezdete előtt a Canalys még kijött egy információhalommal: középpontban aktuális iPhone-ok eladásai.

Néhány óra múlva, magyar idő szerint este 7 órakor kezdődik az Apple idei iPhone-bemutatója, amin meg fogjuk ismerni a megannyi helyről rebesgetett iPhone XI-családot, de a Canalys elemzőcég gondoskodott róla, hogy addig se maradjunk iPhone-hír nélkül. Legfrissebb közleményük alapján az Apple körülbelül 36 milliós leszállítási számot tudhatott magáénak a mobilos üzletág 2019 második negyedévében, ez egyéves távlatban körülbelül 13%-os visszaesést jelent, és zsinórban a harmadik, amikor nem fejlődést könyvelhet el a cég ilyen téren.


[+]

Érdekes és beszédes, de valahol nem meglepő a fenti kép szerinti statisztika, ami azt mutatja, hogy míg az előző, iPhone 8, 8 Plus és X-generáció idején a felhasználók szívesebben választották az X-et és kevésbé vettek meg egy-egy régebbi modellt, addig a mostani eladások 41%-át jelentik a régebbi típusok, és egyértelműen az olcsóbbik XR dominál azok között, akik a friss felhozatalból választanak. Ettől függetlenül persze nem érdemes enyhébb árazásra számítani az új modellek esetén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés