Második fejlesztői előzetesnél jár az Android 13

Ez után már a szélesebb körű béta változat következik.

Hirdetés

Nem lett hibátlan az Android 12 a start pillanatában, annak ellenére maradt ugyanis jó pár teljesítményt vagy mindennapos használatot érintő kisebb-nagyobb baki a kódban, hogy az őszi premiert bő egy éve induló tesztelgetés előzte meg. Remélhetőleg az Android 13 jobban sikerül majd, és a fejlesztés egyelőre úgy tűnik, tervezett rendben zajlik. Az első előzetes, fejlesztői változat februárban startolt el a Pixel 4 és annál újabb referenciamobilokra, majd tegnap érkezett meg a második developer preview csomag.

Ikontémák a Material You felületen
Ikontémák a Material You felületen (forrás: Android Developers) [+]

Ezek szigorúan korai, és nem mindennapos használatra szánt változatok, hiszen a szélesebb, de még mindig kockázatvállaló közönségnek szánt béta csomagok majd csak áprilistól lesznek elérhetők, ahogy a kód fejlődik. Ezt követik majd júniustól a kiadás közeli verziók, valamikor a nyár végére vagy az ősz elejére üzemezett közzététellel a publikum számára.

Az Android 13 tovább finomítja a testreszabható Material You dizájnvonalat például még adaptívabb ikonokkal. Az újdonságlistán olyan hasznos megoldások is szerepelnek, mint a kéretlen értesítések megelőzése az által, hogy minden Android 13-ra fejlesztett alkalmazásnak engedélyt kell kérnie, mielőtt bármit közölhet velünk. Most költöztem be a Xiaomi 12-be, és az Optimalizálótól kezdve a Google TV-n át, amiről még soha nem hallottam, mindenféle notifikációk érkeznek kéretlenül, ideje erre ránézni. Az Android 13 elhozza a natív Bluetooth LE Audio és a MIDI 2.0 támogatást, és persze jó pár friss ötletet és megoldást, melyekről a keresőóriás a májusi I/O-n fog részletesebben beszélni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés