Már decemberben bejelentik a Xiaomi 12 szériát

Akárcsak tavaly, a Xiaomi most is igyekszik megelőzni mindenkit a bemutatóval.

Hirdetés

Tavaly a még Mi 11-es széria bejelentését a Xiaomi a Samsung Galaxy S21-eket megelőzve tartotta. Úgy fest, hogy idén is ez lesz a helyzet, mert a Xiaomi 12-es sorozat minden jel szerint decemberi bemutatót kap (Kínában), míg a Samsung csak februárban jelenti be a Galaxy S22-t. Más kérdés, hogy mire a kínai bejelentés után Európába is megjönnek a Xiaomi újdonságai, addigra a koreai versenytárs is jó eséllyel piacra tudja dobni a jövő évi csúcsmodell. Az elmúlt hetekben sok információmorzsa gyűlt össze a Xiaomi 12-ről, ezeket szedtük most össze.


[+]

Ha minden stimmel, akkor három modellel érkezik a Xiaomi legújabb szériája, a sokak által használt Lite megnevezés helyett ezúttal a legkedvezőbb árú változat 12X néven fog érkezni, természetesen lesz egy sima Xiaomi 12, a csúcson pedig az Ultra utótagú modell üldögélhet. Jelen pillanatban úgy hírlik, hogy mindhárom telefon hajlított kijelzőt kap majd, még a legolcsóbb 12X-ben is ilyen megjelenítőre számít a szakma.


[+]

A 12X lehet a trió legkisebb tagja 6,28 inches kijelzővel, Qualcomm Snapdragon 870-es chipsettel és 50 megapixeles főkamerával, ez leginkább a jelenlegi Mi 11 Lite 5G NE helyét veheti át relatív kompakt méretével és a csúcskategóriás hardver alatt egy lépcsővel kikönnyített belső komponenseivel. Szimmetrikus sztereó hangszórókról lehet hallani, valószínűleg 65 wattos gyorstöltési megoldással érkezik, ez lehet a széria legkelendőbb tagja, hiszen nem óriási méretű, mégis a legtöbb felhasználó számára bőven elegendő tudást kínál majd, a kérdés csupán az árazás.


[+]

A sima Xiaomi 12 szintén hajlított OLED kijelzővel jön, de a felbontás itt még mindig csak Full HD, a frissítési ráta pedig 120 Hz. Ebben a modellben is 50 megapixeles főkamerára lehet számítani, viszont már az új generációs Snapdragon csúcslapka kerül bele (korábban 898-nak, mostanság már Snapdragon 8 Gen 1-nek nevezzük), a hírek szerint növelik a kijelző mögötti ujjlenyomat-olvasó szenzor méretét, a töltés pedig 100 wattos sebességgel is opció.


[+]

A csúcson a Xiaomi 12 Ultra ül majd, amely hardveresen a sima Xiaom 12-t követi, kamerás fronton viszont szolgál majd meglepetésekkel. Esélyesebb, hogy a Samsung 50 megapixeles GN5-ös szenzora lesz a főkamera mögött, noha a koreai gyártó 200 megapixeles új fejlesztésének megjelenéséről is pletykálnak, de azt maga a Samsung is csak 2023-ban kezdi el használni. Ezen kívül még három darab 48 megapixeles szenzor kerülhet hátra, ebből egy az ultraszéles látószöget támogatja, a másik kettő pedig kétféle zoomtartományt testesít meg, hogy ne csak háromszoros, hanem tízszeres nagyítást is natívan érhessünk el, hibrid megoldással pedig akár 100-szoros zoom is összehozható - bár ennek a minősége nyilván nem lesz tökéletes.

A bónusz pedig az, hogy a hírek szerint a Huawei és a Leica együttműködésének kvázi vége, ezért a Xiaomi lecsapott a lehetőségre és elhappolta a Leicát, magyarán nincs kizárva, hogy a 12 Ultra hátulján már ott virít majd a felirat, más kérdés, hogy nem tudni, hogy ezen kívül a Leica mit tesz hozzá a Xiaomi fotós eszköztárához. Mindenesetre a komplett és végleges információkhoz már nem kell sokat aludni, ha valóban decemberben megtörténik a hivatalos bemutató, az már itt van a nyakunkon.

Azóta történt

Hirdetés