Magyar Telekom: mekkora lehet, és mikor jöhet az osztalék?

A Magyar Telekom felügyelőbizottsága hétfőn úgy határozott, hogy 2006. november 15-re összehívja a társaság közgyűlését, ahol döntés születhet a 2005. évi pénzügyi beszámoló elfogadásáról, valamint az osztalék kifizetéséről.

Hirdetés

Mint ismeretes, a társaság montenegrói leányvállalatánál, a Telekom Montenegrónál folyó vizsgálat hátráltatta a távközlési cég rendes éves közgyűlésének összehívását és az éves jelentés elkészültét.

Szálkai András, az Erste elemzője szerint az előterjesztés ellenére egyáltalán nem biztos, hogy lesz osztalék. Ha lesz, akkor annak kifizetésére várhatóan valamikor január-februárban kerülhet sor.

A késés miatt nagyobb összegű kompenzációra nem számíthatnak a befektetők, az időarányos kamatot azonban valószínűleg megkapják. Ezt támasztják alá Straub Elek szavai is, a vezérigazgató azt mondta, hogy kompenzálni kívánják a befektetőket a csúszásért és a 70 forintos előzetes előterjesztés helyett magasabb osztalékot fizetnek. Szálkai várakozása szerint a 70 forintos osztalék az időarányos kamatokkal növekedhet, így értéke valahol a 70-75 forintos sávba eshet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés