Hirdetés

Macblog: A Built NY táskái a gyakorlatban

Az előző bejegyzésben már beszámoltunk arról, hogy a Built NY hazai képviselője egy élménybeszámolóért cserébe megajándékozott minket egy-egy notebooktáskával, melyeket ráadásul magunk választhattunk ki. A dolognak nyilván kicsit "szponzorált cikk" szaga van, ezért előre megnyugtatnék mindenkit: ez nem cikk és a tartalom szempontjából nem szponzorált, az ilyesmit mi nem szeretjük, ezért nem is csináljuk.

Választás

Furcsa helyzet az, amikor egy egész raktárkészletből választhat magának terméket az ember, főleg olyan kiegészítőknél, melyeknél a küllemen kívül nem igazán lehet tudni, hogy melyik jobb a másiknál és miért. Azt viszont Bog és én is tudtuk, hogy mire szeretnénk használni a táskákat: neki egy vállon átmenő, nagyméretű cuccra volt szüksége, amibe nem csak a számítógép, hanem a tartozékok, a pénztárca és a kulcssomó is belefér. Nekem pedig egy olyan megoldás kellett, amit biciklizés közben tudok használni, mert a mostani vállpántos bőrtáskám sajnos fékezéskor hajlamos elmozogni, ráadásul túl hosszú a szíja, ezért hátra rakva belóg a lámpám elé, ami éjjeli biciklizéskor nem a legideálisabb.

Választék

Tényleg necces dolog az ilyen szintű szabadság egy termékválasztáskor. Mostanában kezdem átérezni, hogy miért kapok naponta öt-tíz levelet olvasóktól, akik nem tudják eldönteni, hogy melyik számukra a legideálisabb telefon azért a pénzért, amit rá szeretnének áldozni. Utólag sokszor nem feltétlenül biztos benne az ember, hogy a lehető legjobb termék mellett döntött, tényleg el lehet veszni a kínálatban. "Szerencsénk" volt viszont azzal, hogy a Builtnek egyelőre nem érhető el az összes terméke Magyarországon, tehát gyakorlatilag csak pár dolog között tudtunk válogatni, jelenleg a sleeve kínálat sokkal erősebb, mint a táskáké. A cég legimpresszívebb termékei egyébként véleményünk szerint a női táskák, a Tote Bag száz százalék, hogy a hölgyek többségének szívét megdobogtatja, a miénkkel viszont nyilván nem tette. Aranyosak a bevásárlótáskák is, egyben mutatják, hogy ezek masszív cuccok. Lássuk hát, hogy melyikünk mit választott.


A hölgyek kedvence lehet

Laptop Portfolio 15.4" Wide (pöttyös) - Bocha

Első körben a biciklizéshez kiváló táska-kevlár kombót néztem ki, de sajnos azt nem a 190 centiméteres magyarokra szabták, még a legnagyobb is kicsi volt rám, ezért tovább kellett nézelődnöm. Bár második körben kiszemeltem magamnak egy izgalmas táskát (Laptop Portfolio 11-13", fekete vagy city grid), sajnos nem volt raktáron, de nem sajnáltam, hogy méretben felfelé kell mozdulnom, mert úgy gondoltam, hogy nagyobb cuccba a notebookon és a tartozékokon kívül befér majd más dolog is. Viszont ismét kelletmetlenül jött, hogy a címsorban is szereplő táskából a cégnek csak pöttyös és virágmintás (amit a nők biztos imádnak) volt raktáron. Nézegettem a képeket, a pöttyös vidám, én is vidám vagyok, jó lesz, gondoltam.

Sajnos a táska átvételekor kisebb csalódás ért, a cuccon sokkal dominánsabb a lila szín, mint amit én (színtévesztőként) a képek alapján hittem, az összhatás nagyon jó, de kicsit nőies. Elég nőies. Persze ezzel önmagában nincs gond, a választásom nem volt az igazi, egy kék nyilván jobb lett volna, de mostmár ez van, mindettől függetlenül jó párszor használtam már biciklizéshez, mert ahhoz nekem nagyon praktikus, plusz a hozzám nem passzoló színvilágtól eltekintve egy szép, igényes táska. Polimerizalt kloropren anyag, a Built honlapja szerint a 13 hüvelykes kijelzővel ellátott MacBook is belemegy, ami így is van, mivel szűk a cucc, nem csúszkál/lötyög benne, viszont nem is tölti ki, épp ezért a párnázott sarkok által nyújtott extra védelmet nem élvezhetném, ha netán elejteném a notebookom, de remélhetőleg nem fogom. Klassz, hogy a külső anyag tényleg víztaszító, nyilván nem jó ötlet megúsztatni, de az esőt elbírja. A szíjban sem csalódtam, nagyon kicsire és nagyra is állítható (igaz, ez is lila), tehát biciklizéshez ideális, elég kicsire tudom venni ahhoz, hogy a hátamon legyen, ne az oldalamon lötyögjön, gyalog viszont nem okoz gondot az oldaltáskaként való viselet sem.


Ez az én táskám...

Rekeszekből kicsit kevesebb van, mint reméltem, igaz, az én elvárásaim voltak magasak, ez mégis egy notebooktáska, nem egy utcai viseletre szánt, amibe minden vacak befér, amit naponta magammal hurcolászok. Előre került egy meglehetősen nagy zseb, aminek sajnos nincs zárása (se patent, sem zipzár, se semmi), tehát a táska feszessége teszi lehetővé, hogy ne essenek ki belőle a cuccok, de a zsebtoljavok ellen nem véd. A MacBook aprócska töltője kábelestül belefér, a pénztárcám úgyszintén, egy tízes csomag papírzsebkendőnek is bőven van hely és a kulccsomót sem kell zsebre raknom, de ezzel be is telt a kapacitás, BKV-n ráadásul nem is mennék így, tényleg bármit ki lehet belőle lopni. A notebookot rejtő rész már szerencsére zipzáras, a számomra újdonságképp ható, a külső résznél kicsit érdesebb tapintású anyagra nyugodtan rá merem bízni a gépet, tényleg nem csúszkál. Kellemes továbbá, hogy a kézben való hordozhatóságra is gondolt a gyártó, felül van egy fül, amit jól meg lehet markolni.


...ami ebben a színben jobb lett volna

Összegző vélemény? A Laptop Portfolio táska nagyon kellemes, de egy átlagos táskát nem biztos, hogy helyettesít. Ez tényleg laptop cipelésére van kitalálva, akkoráéra, amekkora a táska, a cucc fixen ül és védett, a zsebbe a tartozékok beférnek, az összeszerelés minősége kiváló, az anyaghasználat úgyszintén, ez nem fog egy év múlva elszakadni, ebben biztos vagyok. A dizájn is megnyerő, függetlenül attól, hogy nem a legjobb választás volt számomra; igaz, az egyediségnek meg is kell fizetni az árát, egy ilyen táskáért kicsit több, mint 20 000 forintot kell az asztalra tenni. Ennek fényében érthető, hogy miért az Apple felhasználók a fő célközönség.

Bowery Laptop Messenger Bag (fekete) - Bog

Sokat variáltam, mire sikerült ráböknöm a megfelelő táskára. Eleinte azt gondoltam ki, hogy egy passzentos, 13 inches, frankó tatyó lesz majd a társam, de mivel egy sleeve már egyébként is a birtokomban van (a kiváló Alcatel logójával ellátva), ezért inkább arrafelé orientálódtam, hogy egy jó nagy táskám legyen, ami nem néz ki idiótán.

A fekete színű, lekerekített élekkel bíró, jókora hordtáska tényleg elnyel mindent, ami fontos. A MacBook mellett vidáman belefér még két közepes telefon doboza, a töltőm, az egerem, a pénztárcám, ha kell, akkor még egy fél literes üdítő is. Ennál többet nem érdemes belezúzni, mert buta alakja lesz és izélgeti az oldalam, illetve jó nehézzé is válik az egész, a kettő együtt nem túl szerencsés. A táska tépőzáras, igen erősen tapad a felső rész az alsóhoz, a kinyitásnak hangja is van, ezért nem féltem attól, hogy ne venném észre, ha valami rosszabb fej ember a BKV-n megpróbál kirabolni.

A hordszíj tág határok között állítható, elöl két lapos zseb van (de erre is ráhajlik a tépőzáras tető), amiben én jellemzően egy Samsung Wave-et hordok, de ebbe is olyan passzentosan csusszan bele a telefon, hogy ezúton hívnám fel a lopós kedvű internetezők figyelmét, hogy nincs esélyük. Hiányzik viszont a táska tetejéről egy fülecske, ha behajintom magam mellé a kocsiba a szütyőt, akkor onnan kihalászni egyszerűbb volna így. Az anyaghasználatra egy rossz szavam sem lehet, egyszerre puha és masszív a burkolat, a fekete szín és a kevéssé feltűnő forma pedig pont tökéletes ahhoz, hogy ne nézze mindenki feltűnően a táskámat. Bár még csak pár napja cuccolok bele, az első dicséretet már begyűjtötte a kellék, egy "de jó táskád van" felkiáltást kaptam Edinától, aki értékesítő és szintén notebookkal jár. Mondtam neki vigyorogva, hogy kvázi ingyen volt, mert ha magamnak kellett volna vennem ilyesmit, akkor sosem teszem, lévén eddig is elvoltam a hátizsák-megoldással, de ez kétségtelenül kellemesebb.

Bocha & Bog

Azóta történt

Előzmények