Lollipop frissítést kapott a Sony Xperia M2 és M2 Aqua

A Sony Xperia M2-t még Android 4.3 rendszerverzióval teszteltük tavaly májusban, de az M2 Aqua már a frissített, 4.4.2-es szoftvert kapta meg. A japán gyártó most kiadta az 5.1 Lollipop frissítést erre a két modellre, ami egyrészről kicsit megkésett, másrészről viszont kifejezetten dicséretes, hogy ezt a kategóriát sem hanyagolják el teljesen: emlékezzünk csak vissza, hogy márciusban még nem nagyon volt kilátás arra, hogy ezek a mobilok valaha is hivatalos Lollipoppal fognak futni.

Sony Xperia M2 Aqua
Majdnem pontosan egy éve járt nálunk a Sony Xperia M2 Aqua. [+]

Az új verzió természetesen a Google-féle Material Design felületen alapul és a Lollipop verzió összes újdonságát magában hordozza, de a Sony apró módosításai továbbra is megfigyelhetők a rendszerben. Ezen felül egy új LinkedIn integráció is bekerült, ami a kontaktjainkról minden elérhető adatot össze tud gyűjteni a naptárba. A SmartWear támogatás is fejlődött, elsődlegesen a SmartWatch 3-mal való kompatibilitást tökéletesítették, így most már azt az okosórát is használhatjuk távoli exponálógombként. Az új rendszerverzió build száma 18.6.A.0.175., a frissítés pedig szolgáltató és régió függvényében érkezhet a tulajdonosoknak OTA módon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia M2 Aqua - japán búvár

    A japán gyártó nem csinált mást, mint fogta a közkedvelt középkategóriás telefonját, és ellátta IP68-as védelemmel, hogy a víznek és a pornak is ellenálljon.

  • Megérkezett a vízálló Xperia M2 Aqua

    A középkategóriában dob piacra vízálló telefont a Sony, amely az általunk is tesztelt Xperia M2 IP-védelemmel ellátott variánsa.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

Hirdetés