Csak az Xperia Z sorozatra jön a Lollipop?

Hirdetés

A Sony számos pénztárcabarát, és ezzel együtt kellemes hardveres felhozatallal rendelkező középkategóriás készüléket mutatott be tavaly, melyek többsége Android 4.4 KitKat szoftverrel került forgalomba. A japánok viszont kiemelt figyelmet fordítanak a felső szegmensre is, ráadásul úgy tűnik, hogy a Z család olyan kiváltságokat élvez, melyeket az előbb említett modelleknek sajnos mellőzniük kell majd.

A Sony ugyanis hivatalos Twitter oldalán tett közzé egy bejegyzést (lényegében egy kérdésre adtak választ), mely szerint kizárólag a Z famíliába tartozó telefonok kapják majd meg az Android 5.0 Lollipop operációs rendszert. A vállalat ugyan elnézést kér ezért a döntésért, mégis számos felhasználónak okoznak ezzel csalódást, hiszen így például az Xperia M2, M2 Aqua, vagy akár a T3 tulajdonosok is igen szomorúan tekinthetnek majd készülékeikre. A döntést nem indokolták meg, pedig a hozzászólók között finom szólva sem volt túl örömteli a hangulat, bár azért azt is hozzá kell tenni, hogy más gyártók sem kapkodnak a frissítések kiadásával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Szép csendben elstartolt az Android 5.1

    Az indonéz Android One készülékek az elsők, amelyek az 5.1-es frissítőcsomagot megkapták.

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

Hirdetés