Hirdetés

LG Optimus GT540 előzetes

Először is elnézést szeretnék kérni tőletek, amiért pár hétre eltűntem, szerencsére a távollétemet okozó körülmények megszűntek, úgyhogy a blog most úgy fog pörögni, ahogy azt megálmodtuk. Sőt, talán még annál is jobban, de a részletekbe most nem fogok belemenni, mert ennél fontosabb dolgok is történtek a napokban: vendég érkezett hozzám. Hogy ki? Az LG új középkategóriás androidos készüléke, az Optimus GT540, mely egy új család első tagja. Ez itt "AZ" Optimus, az első, az utónév nélküli, hiszen lesznek még többen is, valahogy úgy, mint a Cookie szériánál. Ami Magyarországon Nektek köszönhetően hamarosan Spirit néven lesz ismert (kop-kop, erre még a koreai HQ-nak is rá kell bólintania), de erről már úgyis olvastatok, gondolom?

A lényeg tehát, hogy ha csak pár nap erejéig is, de használhattam az Optimust, amit aztán tovább kellett adnom Bochának, aki (ha minden igaz) holnap ki is teszi róla a mobilarenás cikket, a nagyot, benne mindennel, amire csak kíváncsiak lehetünk. Hogy én ezek fényében mit tudok írni az Optimusról? Tudni sokat tudnék, de feleslegesnek érzem, hogy elmenjek a technikai adatok irányába. Benyomások, azok kellenek.

LG Optimus GT540
[+]

A GT540 egy aranyos kis gép, olyan, mint az LG-k többsége; én szeretem ezt a stílust, úgyhogy nekem bejött, amivel biztos nincs mindenki így, de mindenkinek tetsző telefon ugyebár nincs. Az anyaghasználat nem kiemelkedő, az Optimus névadójával (a Transformersben szereplő Autobotok főnökével, Optimus Prime-mal) ellentétben műanyagból készült, ami a látványonk nem ront, viszont ha nem vigyázunk, könnyen meg tudjuk karcolni. Pedig érdemes rá vigyázni, mert olyan hardver került bele, aminek köszönhetően egy év múlva is használható lesz: 600 MHz-es Qualcomm MSM7227-es processzor, mint a HTC Legendben vagy a Sony Ericsson Xperia X10 miniben ficereg. Jelenleg még 1.6-os Android fut rajta, villámgyorsan, átskinezve. Hamarosan rákerül a 2.1-es verzió.

LG Optimus GT540
[+]

Méret? Stimmel. Nem nagy, nem nehéz, nők is használhatják. Pláne, hogy a nálam vendégeskedő fekete verzió mellett van letisztult fehér és csajos rózsaszín árnyalat is. A kijelző 3 hüvelykes, a felbontását máshonnan már ismerhetjük (320 x 480 pixel), ahogy a technológiáját is: rezisztív. Ennyi pénzért ezt lehet kapni, ezzel nincs semmi gond, elsősorban azért, mert a koreaiak elképesztően jó minőségűre tudták megcsinálni a panelt, elsőre meg sem tudtam volna mondani, hogy nem kapacitív. Tudás? Rendben van, HSPA adatátvitel WiFi, Bluetooth, GPS, szabványos csatlakozók, DivX, egyedi szoftverek. Kártyásan 46 999 forintért a Vodafone-nál, függetlenül nagyjából 65 000 forintért. Kiváló ajánlat, és ezt nem csak azért mondom, mert aL Gibson a nevem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG GW620 - belépés a klubba

    Az LG első Android rendszerű gépén rögtön saját fejesztésű a kezelőfelület. A QWERTY gombsor pedig hibátlan.

Hirdetés