LG G Watch R – 299 euróért

Hirdetés

A kerek kijelzővel szerelt Moto 360 okosóra körüli zsongás láttán az LG úgy döntött, hogy a Lenovo égisze alatt működő riválisát megelőzve dobja piacra a saját fejlesztésű készülékét, ha már egyszer saját kijelzőgyártó részleggel is rendelkezik. A klasszikus karórák vonalvezetését idéző G Watch R a dél-koreai vállalat németországi sajtóközleménye szerint 299 eurós, azaz napi árfolyamon 95 000 forintos kezdőáron lesz elérhető, mely az előző G Watch jelenlegi árának közel kétszerese. A kissé elrugaszkodott árazást minden bizonnyal a konkurens modellek hiánya jelentheti, hiszen az egyetlen riválisnak számító, szintén kerek kijelzős Moto 360 egyelőre még nincs piacon, bár pletykák szerint olcsóbban startol.

Az LG G Watch R nevében az „R” betű valószínűleg az angol „round”, azaz „kerek” szóra utal, mely a 320 × 320 képpontos befoglaló méretű, 1,3 hüvelykes kerek P-OLED kijelzőjének köszönhető. Az IP67 tanúsítvánnyal rendelkező por- és vízálló tartozék technikai fronton is egészen erősnek tűnik, hiszen a bőrszíjak közötti rozsdamentes acél készülékház 1,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 400 processzort, 512 MB RAM-ot és 4 GB belső tárhelyet rejt 410 mAh kapacitású akkumulátor társaságában. A kerek kijelzős karóra a Berlinben megrendezésre kerülő IFA nemzetközi szakkiállításon is kiállításra kerül, melyet követően Európában várhatóan októbertől lesz kapható a G Watch R.

Azóta történt

  • Apple Watch hátterek Android Wearre

    A WearFaces oldalon elérhetők az Apple Watch által inspirált hátterek, amelyeket négyszögletes és kerek előlapos androidos okosórákra egyaránt fel lehet telepíteni.

  • Drágább lesz az G Watch R az elődjénél

    Dél-Koreában egy héten belül megkezdődhet a kerek óralapos LG G Watch R értékesítése, azonban a legújabb Android Weares okosóra többe fog kerülni elődjénél.

  • Bemutatkozott az LG Watch Urbane

    Kerek kijelzővel szerelt prémium Android Wear okosórával rukkolt elő a kisebbik dél-koreai vállalat.

Hirdetés