Hirdetés

LG blog: T385 előzetes

Az LG telefonos oldala az elmúlt néhány évben az Android rendszertől volt hangos, ám a gyártó anno nagyon korrekt teljesítményt nyújtott a feature phone, azaz az operációs rendszer nélküli (nem okostelefon) mobilkészülékek piacán is. A nemrég szerkesztőségünkbe érkezett T385 is ebbe a kategóriába tartozik, ám a tudás terén néhol jobban domborít a kategóriabeli versenytársaknál.


[+]

A T385 külseje nagyon hasonlít az Optimus L széria tagjaira, első blikkre az Optimus L5 kistestvérének is gondolhatná az ember. A viszonylag vékony ház műanyag borítással rendelkezik, a visszafogott mintázattal rendelkező hátlapon egy két megapixeles, fixfókuszos kamera csücsül. A fedlapot lepattintva a 950 mAh kapacitású akkumulátor tárul az ember szeme elé, valamint itt található a microSD- és a SIM-kártya foglalata is. Az eszköz oldalán az androidos körökben is szokásos interfészek és gombok kaptak helyet, a hangerőszabályzó, a ki- és bekapcsoló gomb, a microUSB-aljzat és a 3,5 milliméteres kimenet négyesfogata áll a felhasználó rendelkezésére.


[+]

Az előlapon egy 3,2 hüvelykes TFT-LCD kijelző feszít, mely QVGA, azaz 240 x 320 képpontos felbontással büszkélkedhet. A kissé pixeles kép mellett a betekintési szög sincs a helyzet magaslatán, az azonban dicséretes, hogy a kapacitív érintésérzékelő technológiával rendelkező panel egyszerre két pontot is tud kezelni. Adatkommunikációs szempontból egy négysávos GSM-modulról szól a fáma (legfeljebb EDGE adatkapcsolattal), mely mellé egy WiFi-egység (802.11b/g) és egy Bluetooth-chip (v2.1, A2DP-támogatással) társul.


[+]

A készüléken egy zárt rendszer fut, alkalmazásbolt ennek megfelelően nincs is, azonban az előre telepített programok kínálata is kielégítő az alapmobilok esetében. A böngésző és az email-kliens mellé közösségi alkalmazást, YouTube-programot, Messengert, FM-rádiót és zenelejátszót is mellékeltek, csak hogy a legfontosabbakat említsem. A kezelőfelület viszonylag sok grafikai elemben hasonlít a tavalyi Optimus széria felhasználói felületére, ám mind funkcionalitásban, mind a testreszabási lehetőségek számában gyengébb annál. Első blikkre ezeket érdemes tudni a mobilról, hamarosan érkezik a részletes cikk, melyből minden kiderül majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • LG T385 - okos is és nem is

    Az LG újdonsága az alapmobilok piacán támad, a kellemes külsővel megáldott T385 hullámzó teljesítményt nyújt a konkurenciához képest.

Előzmények

Hirdetés