Hirdetés

LG blog: Speciális panoráma mód az Optimus G Pro fedélzetén

Régóta vártuk már, hogy betoppanjon a szerkesztőségünkbe az LG Optimus G frissített kiadása, ami sokkal inkább önálló modell, mintsem egy ráncfelvarrás. Az aprócskának nem mondható eszköz 5,5 inches, Full HD kijelzőt kapott, hamarosan a részletes tesztben a többi hardveres és szoftveres tulajdonságát is kivesézzük a gépnek, ez a bejegyzés azonban elsősorban a kamera képességeiről szól. Amikor bárkinek az ember odaad egy telefont, hogy nézegesse meg, szinte biztos lehet abban, hogy kettő percen belül az illető már teljesen érdektelen dolgokat fotózgat a szobában vele.

A G Pro kapcsán mi is így tettünk, aztán az ember beletúr a kamera opcióiba és talál néhány érdekes menüpontot. A kettős fotózás (az előlapi és a hátsó optikával egyszerre készül kép), a HDR, vagy az éjszakai mód mellett ugyanis kétféle panorámafotózás érhető el, a hagyományosnál az ember csak körbepördül és már készen is van, a VR panoráma azonban némi időt követel meg a felhasználótól.

Optimus G Pro VR Panorama
[+]

Elindítás után csak egy apró keretben látjuk az előttünk levő témát, de ha elkattintjuk a gépet, akkor bármerre foroghatunk. Amint a szoftver úgy érzi, hogy eleget moccantunk valamerre, egy kék keretben jelzi, hogy merre tájoljuk magunkat és automatikusan exponál, ha nagyjából be tudtuk célozni az elvárt pozíciót. Aztán megint kicsit mozdulunk, megint exponál, s így tovább addig, amíg szinte teljesen körbe nem fotózzuk a környezetet, ebbe beleértve a földet és az eget is. Ez eltart egy darabig, s amíg készül az alkotás, addig ijesztő összevisszaságban halmozódnak egymásra a fotók, de ezt követően nekiáll feldolgozni mindezt az algoritmus, az eredményünk pedig egy olyan panorámafelvétel lesz, ami úgy néz ki, mintha halszem optikával készült volna. Persze a tökéletes eredmény eléréséhez jól kell megválasztani a kiindulási pontot, s az sem árt, ha nincsenek a környezetünkben mozgó dolgok, de a lenti két kép nagyjából szemlélteti, hogy mit tudunk a funkcióból kihozni, ha kicsit ügyesebben és megfontoltabban állunk hozzá.

Optimus G Pro VR Panorama
[+]

Nyilván nem ez az a funkció, amit napi szinten használ az ember. De például egy hegycsúcsról pazar és érdekes felvételt tudunk csinálni, egy érdekes épület belseje is ütősen néz ki egy ilyen megoldással. Biztos nem érdemes nekiállni a Hősök terén a sok mászkáló ember miatt (esetleg hajnali 6-kor), és nem mindig sikerül tökéletesen összeillesztenie a gépnek minden részletet, de kis türelemmel olyan alkotásokat hozhatunk létre, amelyek meghökkentően másképp néznek ki, mint a szokásos panoráma felvételek.

Optimus G Pro VR Panorama
[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG Optimus G - a G-erő

    A dél-koreai gyártó új csúcsmodellje az utóbbi idők egyik legjobban sikerült készüléke, amely bátran megállja helyét a konkurencia versenyzőivel szemben.

Hirdetés