Hirdetés

LG blog: Okostelefonos tartozékok

Nemrég egy újabb csomag érkezett az LG-től, mely két hasznos tartozékot tartalmazott okostelefonok mellé. A mai bejegyzésben ezeket mutatjuk be, a sort a  WCP-300-zal kezdjük: a Nexus 4 mellé készült, nagy sikernek örvendő Wireless Charging Orb után egy újabb vezeték nélküli töltőt kaptunk. A eszközt anno a barcelonai Mobile World Congress rendezvényen mutatták be mint a világ legkisebb vezeték nélküli töltője, mi pedig már akkor felfigyeltünk rá. Az elődnél ugyanis sokkal kompaktabb lett, egy apró korongról van szó, melynek sugara 7 centiméter, a magassága pedig alig több, mint egy centiméter, így a legkisebb táskában is nevetve elfér.


[+]

A képességek terén hasonlít a Wireless Charging Orbhoz: az áramot a microUSB-aljzaton keresztül veszi fel, az indukciós töltéshez pedig a Qi szabványt használja. Utóbbinak köszönhetően egy univerzális, készülékfüggetlen megoldásról van szó, mely bármely, az említett szabványt támogató eszközzel megbarátkozik, legyen szó a Nexus 4-ről vagy a hamarosan érkező Optimus G Pro készülékről. Az ára 49,9 euró, ami körülbelül 15 ezer forintot jelent; remek ajándék lehet telefonrajongóknak.

A második tartozék egy hordozható akkumulátor, mely igen okos kialakítással rendelkezik. Az előlapi panel ugyanis lehajtható, melybe bármilyen készüléket bele lehet helyezni, mint az az alábbi képek egyikén is látszik. A PMC-510 típusszámú eszköz két foglalattal rendelkezik: az áramfelvétel a microUSB-aljzaton keresztül zajlik, az USB-kimenet pedig a készülékek töltésére szolgál. Ennek megfelelően a PMC-510 egy univerzális eszköz, azaz bármilyen készülék tölthető vele, amennyiben rendelkezünk egy USB-bemenetre csatlakoztatható kábellel.


[+]

A kapacitása nem semmi, 5200 mAh-ról van szó, azaz egy átlagos okostelefont akár két-háromszor is fel lehet tölteni vele. Hasznos dolog a ki- és bekapcsoló gombbal egybeépített állapotjelző LED is, a bekapcsoláshoz ezt hosszan nyomva kell tartani. Az ára 39 euró, aim körülbelül 11500 magyar forintnak felel meg. A PMC-510 nagyon jól jöhet, ha az ember sokat utazik, illetve fesztiválozóknak is remek szolgálatot tehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • PRESSY – lehet egy gombbal több?

    Egy újabb érdekes Kickstarter projekt a fülhallgató csatlakozó „feláldozásával” bővíti egy tetszőleges funkciókkal felruházható fizikai gombbal az Android-alapú készülékeket.

Hirdetés