Hirdetés

LG blog: Kezünkben az Optimus Pro

Nagyon ritkán fordul velünk elő olyan, hogy egy friss készülékből nem tudunk pillanatok alatt tesztpéldányt szerezni, ám az LG Optimus Pro valamiért egy olyan masina, mely bár egy ideje már kapható a Vodafone kínálatában, mi nem tudtunk belőle szerezni egy végleges példányt. Ami azt illeti, most is csak egy olyan variáns került hozzánk, melynek billentyűzete nem egyezik meg azzal, amit a magyar felhasználók kapnak, de mivel a tesztelésre alkalmas példány még nincs úton, úgy gondoltuk, hogy az LG blogban nagyon röviden bemutatjuk a masinát.


[+]

A teljes QWERTY billentyűzettel ellátott készülékekre sok felmérés szerint nagy az igény, ám a piac ezt mégsem szolgálja ki. Épp ezért örvendetes, amikor egy ilyen okostelefon mégis piacra kerül, a kérdés mindig az, hogy a billentyűzet mennyire használható. A formavilág sok dolgot leír: alapvetően két elképzelés létezik, a szétcsúsztatható és a nem szétcsúsztatható masináké. Az LG Optimus Pro az utóbbi tábort erősíti, de mégsem mondhatjuk rá, hogy "BlackBerry-klón", kijelzője ugyanis nem fekvő, hanem álló formátumú, mérete 2,8 hüvelyk, felbontása pedig 240 x 320 pixel, ami elég szerénynek mondható. Mindez azért furcsa, mert a kapacitív érintésérzékelő technológiát használó TFT-LCD panel kifejezetten jó minőségű, betekintési szöge hatalmas, fényereje kiemelkedően jó, színei pedig élénkek. Az eszköz mérete 119,5 x 59,7 x 12,9 milliméter, tömege 129 gramm, a felhasznált műanyagok kifejezetten jó minőségűek, az összeszerelés minősége az árkategóriához képest kiváló; jó érzés kézben tartani a masinát.


[+]

A gép szíve egy 800 MHz-es Qualcomm MSM7227T, a RAM mérete 256 MB, ezen a vason fut az Android operációs rendszer 2.3.4-es változata. A sebesség kielégítő, a menüben való mozgás és lapozgatás nem mondható ugyan folyamatosan animáltnak, de durva szakadások nincsenek. Szoftverekből a gyáriak mellett alig kapunk pár extrát, az viszont pozitív, hogy minden elég gyorsan elindul.

3 megapixeles kamera; nem világbajnok, de a célnak megfelel
3 megapixeles kamera; nem világbajnok, de a célnak megfelel [+]

A legérdekesebb rész azonban a billentyűzet, mely méretéhez képest nagyon kellemes, de alapvetően inkább erős-közepesnek mondhatjuk. Lehet rajta gépelni, de a gombok közötti sávokat nehéz kitapogatni, kell némi megszokás ahhoz, hogy ne gépeljünk félre a halvány fehér háttérvilágítással rendelkező gombsoron. Feltöltőkártyával 45 000 forintba kerül az említett szolgáltatónál, ami nem tűnik soknak; visszavonhatatlan véleményt viszont csak a nagy tesztnél fogunk nyilvánítani.

Bocha

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés