Hirdetés

LG blog: Az Optimus G Pro extrái

Hamarosan Magyarországon is megjelenik az LG jelenlegi zászlóshajója, így a dél-koreai gyártó termékeivel foglalkozó blogunkban az elkövetkezendő időszakban az Optimus G Pro kapja majd a főszerepet. A készülék a specifikáció alapján ízig-vérig csúcsmodell: a kijelző 5,5 hüvelykes képátlóval és Full HD felbontással rendelkezik, a borítás alatt egy Snapdragon 600 lapka dolgozik 2 GB RAM-mal karöltve, az Optimus UI legújabb verziója pedig számos egyedi funkcióval várja a felhasználókat. Ezekből mutatunk be most néhányat.

A hátlapi kamera segítségével akár 13 megapixeles képeket is lehet lőni, az elkészült fotók csinosítgatására számos szoftveres eljárás áll rendelkezésre. A Cheese shutter névre hallgató funkció hang alapú exponálást valósít meg, aktiválás után a telefon egy bizonyos szó kimondása után készíti el a képeket. A Time Catch bekapcsolásával a készülék exponálás előtt és után is készít képeket, az elkészült művekből pedig mi választhatjuk ki a legjobban sikerültet, így könnyedén kiszűrhetjük például a pislogást és az egyéb nem kivánatos pillanatnyi tényezőket.

A készülék 1920 x 1080 képpontos felbontásban tud videót venni, a felvételek rögzítéséhez számos szoftveres extrát kapunk. A Wide Dynamic Range aktiválása a dinamikatartományra van jó hatással, az eljárás kiegyenlíti a felvétel gyengén és jól megvilágított részeit. A Live effect névre hallgató funkciót bekapcsolva különféle torzításokat hajthatunk végre a felvételen, például óriási méretűvé növelhetjük a szereplő fejét; mindezt valós időben, az emberek arcát felismerve hajtha végre. A Live Effect a háttér kicserélésére is használható, ehhez számos előre definiált jelenet áll rendelkezésre, illetve saját videót is ki lehet választani. Az Audio Zoom módot aktiválva a kameraszoftver automatikusan felerősíti a rögzített hangot egy adott pontban, miközben csökkenti az egyéb irányból érkező zajok szintjét.

A Dual Recording módban készített videóban az előlapi és a hátlapi kamerát egyaránt használja a készülék, így az operatőr sem marad le a felvélekről. A Video Wiz pedig egy szerkesztőt takar, mellyel mozgó- és állóképeket fűzhetünk egybe, egyedi áttűnésekkel, effektekkel, feliratokkal és aláfestő zenével megspékelve.

A telefonban egy infraport is helyet kapott, mellyel távirányítóvá varázsolható az Optimus G Pro. A QuickRemote névre hallgató szolgáltatást elindítva televíziók, DVD-lejátszók és egyéb, a megfelelő interfésszel rendelkező berendezések is vezérelhetők. További extrát jelent a QuickMemo, mely már bizonyára ismerős az Optimus készülékek tulajdonosai számára: egy jópofa jegyzetelőről van szó, mellyel a kijelzőn aktuálisan látható képet irkálhatjuk tele. Megjelent továbbá a Vu Talk névre hallgató szolgáltatás is, mely segítségével interaktívabbá lehet tenni a telefonbeszélgetéseket: képeket, videókat küldhetünk a partnernek, illetve akár egy gyors amőbapartit is lejátszhatunk a hívás alatt.

A remek hardveres specifikáció mellett tehát a szoftveres oldalon is számos extrát kínál majd az Optimus G Pro, így már mi is nagyon várjuk, hogy rátenyerelhessünk a készülékre. További információért a hivatalos oldalt ajánljuk, melyen egy összefoglaló videó is helyet kapott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés