Hirdetés

LG blog: Az Optimus és a költöző robot...

Az okostelefon felhasználók között régi motorosnak számítók bizonyára ismerik a „belakni a telefont” kifejezést, de gyanítom, hogy a fejlett készülékek világába mostanában belekóstolók között sem teljesen ismeretlen ez a mondás. Hol érdemes kezdeni a rendezkedést új készülék vásárlásakor? Mindenképp személyes dolgaink visszaállításával. Íme pár hasznos alkalmazás Androidról Androidra költözéshez, amikkel saját szájízünk szerint alakíthatjuk készülékünk belsejét; az ugyanis odáig tiszta sor, hogy névjegyzékünk szinkronizálható a Gmail címtárával. De mi a helyzet mondjuk az SMS-ekkel?

Számomra az egyik legbosszantóbb dolog készülékváltáskor mindig az üzeneteim elvesztése volt, hisz ha nem éppen valami személyes tartalmat kellett töröljek, akkor későbbiek folyamán utólag hasznosnak bizonyuló információ elvesztése miatt kesereghettem. Erre nyújthat jó megoldást az SMS Backup + nevű ingyenes segédprogram, mely segítségével üzeneteinket gmailes postafiókunkban tárolhatjuk egy külön mappában. Mondjuk ennek önmagában még kevés értelme lenne, de a program teljes korrektséggel képes visszaállítani ezeket egy új készüléken is. Ezen felül ugyanerre képes MMS üzeneteinkkel, de - ami talán fontosabb – hívásnaplónk is eltárolható ilyen formában. Arról nem is beszélve, hogy az időzített szinkronizálásnak hála, az adataink még akkor is naprakészen megmaradnak, ha a mobilunknak netán lába kél.

Korlátozott netcsomaggal költséges lehet minden jól bevált programunk újboli beszerzése. Ilyenkor ajánlott az ASTRO fájlkezelő, annak is azon speciális funkciója, mely képes eltárolni minden egyes feltelepített alkalmazásunkat biztonsági mentésként, megspórolva ezzel némi kellemetlenséget és adott esetben egy magasabb netszámlát. Persze azoknak is jól jöhet, akik hozzám hasonlóan lusták keresgélni a Marketen.

A mai napra szánt utolsó segédalkalmazás a ChromeMarks névre hallgat. Amennyiben számítógépünkön Chrome böngészőt használunk, a program közvetlen hozzáférést biztosít az ott tárolt és szinkronizált könyvjelzőinkhez, s bár ezeket nem fogjuk a mobil böngészőjében közvetlenül látni, a gyors elérés mégis megoldott: a gyári kereső képes kulcsszavak eme gyűjteményünkben is keresni.

Mára csak egy ilyen rövid szösszenet jutott, de hamarosan újra itt, újabb érdekességekkel. Addig is jó „költözködést”!

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés