Hirdetés

LG blog: Tíz alkalmazás Optimus 7 tulajdonosoknak

Az LG a pár hónappal ezelőtti ígéretéhez hűen elkészített (pontosabban kiadott) egy újabb csokornyi alkalmazást, mely olyan fizetős alkalmazásokat tartalmaz, amik alapból ugyan fizetősek lennének, de az Optimus 7 tulajdonosok számára ingyenesen elérhetők. Be kell, hogy valljam, az előző bejegyzésem óta eléggé megbarátkoztam a rendszerrel, valamelyest lenyugodtam, kezdem megszokni a korlátozásokat. Persze ez nem jelenti azt, hogy már mindennel meg vagyok elégedve, de az alábbi LG alkalmazások kicsit megint levettek a lábamról, ismét olyan érzésem lett, mint mikor kibontottam a telefont.

1. Cocktail Flow (Eredeti ár: 2,99 USD)

Ez az alkalmazás marha jól néz ki, egyszerűen ez az, amiért a WP7 még most is megüt. Maga az szoftver mondjuk nekem nem egy minden nap használatos darab, de a sosem lehet tudni kategóriát erősíti, a 16 GB tárhelyen pedig elfér. A név és az alant látható kép alapján gondolom mindenki kitalálta, hogy miről van szó: egy koktél-receptkönyről.

A különböző koktélok között több féle módon kereshetünk. ABC-rend, az ital alapja vagy típusa szerint, illetve véletlenszerű listázási funkció is van. A koktélokról ízléses fotó is van, ami animálva jelenik meg, bónuszként pedig saját koktélokat készíthetünk virtuálisan, illetve a koktélkészítés alapjait is elsajátíthatjuk. A témában nekem 5/5. Lenyűgözött.

2. Doodle God (Eredeti ár: 2,99 USD)

Ez aztán jó kis játék. Néha idegőrlő, de abszolút függővé tett. Valamivel több, mint 190 elemet kell létrehozni 21 csoportból. A négy alapelemmel kezdődik a játék, és ezek összekombinálásával lehet bonyolultabb elemeket, illetve tárgyakat alkotni.

Még nem játszottam végig, de amit láttam, meggyőzött arról, hogy ez csak idő kérdése.

3. Color Sprouts (Eredeti ár: 1,99 USD)

Színezd újra, szól a dal; most itt a lehetőség élőben kipróbálni. Aranyos kifestős program, leginkább gyerekeknek. Azért bevallom, néhány képet én is kipróbáltam. Néha elég nehéz volt eltalálni a kiszínezendő részt, de alapvetően jó időtöltés lehet a mindenre ráérő csemeténknek – már akinek van, így saját magamnak kellett kiélnem infantilis hajlamaim a közösség érdekében.

Vannak benne előre telepített sablonok, de akár a Binggel is kereshetünk. A program automatikusan ment, nem kell figyelni még erre sem. Meg is oszthatjuk a kész remekműveket. Tetszett.

4. envision for Basecamp (Eredeti ár: 9,99 USD)

Egy nagyon jó projektmenedzsment alkalmazás lenne, mely a telefonos verziója a basecamphq/ oldalán is elérhető. Mivel csak 30 napos próbaverziót kapunk, utána pedig havonta 50 amerikai dollárt kell fizetni a használatért, nem próbáltam ki. Ebből adódóan most csillagok sem röpködnek, de nyilván van, aki örül az LG segítségével elérhető ingyenes próbalehetőségnek.

5. Krashlander (Eredeti ár: 0,99 USD)

A gravitációs motoros játékokhoz hasonló szórakoztató cucc, csak itt még a pálya különböző részein lévő kis robotokat is le kell gyalulni. Bevallom nem volt sok sikerélményem, a pályák túlélése is kihívás elé állított, nem hogy még lenyomjam a "gonosz monsztákat". Ettől függetlenül nem rossz.


Azért becsülettel próbálkoztam, de a 10. pálya körül meguntam

6. Colorize (Eredeti ár: 1,29 USD)

Egy egyszerű képszerkesztő, ami szürkeárnyalatossá teszi a képünk, melyet aztán kedvünkre újraszínezhetjük. Érdekes dolgokat lehet vele művelni, de engem nem igazán kötött le, maradok a komolyabb képmanipuláló szoftvereknél.


7. Weave (Eredeti ár: 2,99 USD)

A funkciói alapján egy RSS-olvasó program, rengeteg kategóriával. Sajnos elsőre csak addig jutottam, hogy keresni akartam egy feed csatornát, de az alkalmazás kidobott... Aztán eszembe jutott, hogy netre kéne engedni a kicsikét, mindig tanul az ember.


Ezek után nem is volt gond, beállítottam próbaképp aa Mobilarénát és már tette is a dolgát

Az aprócska bugot leszámítva a program teljesen korrekt és jól is néz ki, megkapja az öt csillagot:

8. Talking Ragdoll (Eredeti ár: 0,99 USD)

Ez egy marha vicces kis program, már ezért megérte végignézni az LG-s csomagot. A weben ugyan rengeteg hasonlót lehet találni, de ettől még nagyon jó szórakozásnak bizonyult: a lényeg, hogy egy tetszőleges képből kivágjuk valaki fejét és ráillesztjük egy rongybabára, akit aztán kedvünk szerint...konfigurálhatunk.

Már önmagában vicces az eredmény, de még két lehetőségünk van. Kicsit kínozhatjuk az alanyunkat, például olyan "aranyos" eszközökkel, mint a tű vagy a kézigránát, de a listának ezzel még nincs vége. Ezen felül extra funkció, hogy felvehetünk valami beszédet, amit a rongybabánk vicces hangon visszamond nekünk. Azért kap öt csillagot, mert nagyon beteg:

9. Mobile Sommelier (Eredeti ár: 2,99 USD)

Egyszerű program, igényes köntösben. Mivel én nem nagyon értek a borokhoz, nekem kifejezetten tetszett. A lényeg nagyon röviden az, hogy a szoftver elmondja, hogy milyen ételhez milyen bor illik. Nem haszontalan tudás, mely a szoftver segítségével pedig könnyedén elsajátítható.


Egy romantikus vacsorához a hozzám hasonlóknak nélkülözhetetlen kellék

10. Mr. Hat and the Magic Cube (Eredeti ár: 1,99 USD)

Egy újabb játék gyerekeknek. Azért természetesen végigjátszottam, elsősorban azért, mert az egész folyamat 5 perc volt, ennek is a nagy része az intróról és az átvezető mozikról szólt. Körülbelül 5-7 éves gyerekeknek nyújt némi kihívást.

Négy különböző fajta feladat van. Az első egy betűpótlós, hiányzik egy betű, melyik az, válaszd ki háromból. A másodikban az adott színű golyót kell eljuttatni az adott színű lyukba, a harmadikban meg meg kell számolni, hogy miből mennyi van, majd ki kell választani, hogy melyik a helyes. Az utolsó egy klasszikus pairs feladat. A szoftverrel kapcsolatban nagy szerencse, ha sokszor megnyomjuk a képernyőt, el lehet nyomni a mozikat, mert akárhányadszorra is toljuk végig a feladatokat, az ilyesmi mindig előkerül. Nem tudom, hogy a gyerekek mennyire értékelnék, de nekem:

Jó kis csomagot kaptunk, jöhet is a következő; köszönjük, LG!

bobace

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés