Hirdetés

LG blog: Így költöztesd az adataid Androidra

Mint ahogy korábban írtuk, az LG blog témája pár bejegyzés erejéig az adatok költöztetése lesz különböző rendszerű készülékek között. Alapvetően három módja lehet névjegyeink és naptárbejegyzéseink költöztetésének más rendszerről, melyből az első a hagyományosnak tekinthető, erre a célra kitalált számítógépes alkalmazással történik, esetünkben ez az LG PC Suite, mely a gyártó valamennyi jelenlegi és közelmúltbeli készülékével kompatibilis – kivéve a Windows Phone 7 rendszerű készülékeket, melyekről a későbbiekben lesz még szó.

Az LG PC Suite segítségével a korábban kimentett adatainkat fájlból beolvasva is használhatjuk, de ha előző készülékünk netán szintén LG típus, érdemes lehet adatmentéskor a fájlba exportálást – és egyúttal később az importálást is – kihagyni, ugyanis a program egy új kompatibilis készülék csatlakoztatásakor megkérdezi, hogy teljesen új profilt szeretnénk-e létrehozni a készüléknek, vagy a régi profil szinkronizált adatait szeretnénk átköltöztetni. Ez a módszer akkor is hasznos, ha netán visszatérünk régi készülékünkre, ugyanis a szinkronizálás ilyenkor kétirányú. A módszerrel egyébként a névjegyzéken és naptárbejegyzéseken túl a könyvjelzőinket is átmenthetjük, mégpedig akár egyenesen az asztali böngészőnkből. Ezek mellett pedig a program képeinket, videóinkat és zeneszámainkat is képes szinkronban tartani.

A második módszer a már korábban említett fájlformátumokra épít. Az Android készülékek névjegyzéke rendelkezik import / export funkciókkal, így a memóriakártyára mentett vCard formátumú fájlok könnyedén beemelhetők névjegyeink közé. A naptárral már nem vagyunk ilyen szerencsés helyzetben, ugyanis a gyári programban semmilyen lehetőséget nem hagytak a tervezők az offline források kezelésére, ezért vagy a naptár programot cseréljük le, vagy kénytelenek leszünk alkalmazni a PC Suite-ot, vagy a harmadik megoldást…

…ami nem más, mint a Google fiók igénybevétele. Az online névjegyzék és naptár egyaránt képes fájlok beolvasására, utóbbi esetében ezt a külső naptárak kezelésénél tehetjük meg. A fiók használata sem fenékig tejfel, ugyanis van lehetőségünk új naptárbejegyzések importálására fájlból, melyeket a készülék ezután képes letölteni és megjeleníteni, de az egész helyzet egy váltás esetén – főleg, ha előtte nem okostelefonunk volt – beleütközhetünk abba a problémába, hogy a „forrás” készülék nem kompatibilis az ilyen jellegű szolgáltatásokkal. A nagyobbik gondot azonban a névjegyek feltöltése okozhatja, ugyanis a Google címtára képes az egyesített névjegyzék kezelésére, de csv kiterjesztésű fájlok esetén gyakori jelenség az adatok teljes kavarodása, míg egyesített vCard formátumot nem minden szinkronizáló alkalmazás ismer. Ha ezt megoldottuk még mindig nem biztos, hogy a kereszt- és vezetéknevek is a megfelelő mezőkbe kerülnek. Éppen ezek miatt ajánlott vagy egy kis idő rászánásával rendezni címtárunkat – nem haszontalan funkció – vagy az első módszerre, vagyis számítógépre telepített szinkronizáló alkalmazásra hagyatkozni.

Elmondható tehát, hogy az adatköltöztetés Androidra nem nehéz feladat, az egyedüli nehézséget a forrás adja. A platformok közötti váltással járó problémákat legkönnyebben – a régi időkhöz hasonlóan - még mindig számítógépes alkalmazásokkal, illetve univerzális fájlformátumok használatával oldhatjuk meg. A következő bejegyzésben a Windows Phone 7-es készülékekre történő beköltözést tekintjük át.

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés