Hirdetés

LG blog: Kikapcsolódó robot

Az LG blogban rendszeres visszatérők az androidos Optimus szériájú készülékek, illetve az azokon futtatható programok, de az eddigi gyűjtemények csak hellyel-közzel érintették a szórakozás témakörét. Lássuk néhány érdekes játékot – többek közt – az Optimus One-ra!

A sort egy madaras játékkal nyitnám, de nem az elhíresült változattal, hanem egy kevésbé ismert tetrisz-szerűséggel. A 4 teh birds egy rendkívül hangulatos kis program, melyben a lényeg, hogy a fentről leeső unott képű madarak három- és négyfős csoportjaiból az azonos színűeket egymás mellé rendezzük. Ennek a műveletnek többféle fokozata, nehezítése van.

A legkönnyebb a „Hé, ne olyan mereven!” mód – igen, a program beszél magyarul – míg a legnehezebb a „Kifulladásig”, de van egy- és háromperces mód is, tehát pár percnyi gyors unaloműzésre éppúgy alkalmas, mint hosszabb szórakozásra. Ajánlom minden tetrisz-rajongónak.

A Market kétségkívül egyik legelvontabb játékai az „alkimista-típusúak" , melyek közé tartozik többek között szerint az Alchemy, az Alchemy Classic és az Alchemy ~ Genetics. Az efféle játékok lényege az, hogy első indításkor kapunk négy alapvető elemet, melyet kombinálva újabb és újabb elemeket készíthetünk. Például az Alchemy és az Alchemy Classic a négy őselemet – víz, föld, tűz és levegő - adja kiindulási pontként. A lényeg, hogy az eredményre a két alapanyag valamely társított tulajdonsága jellemző, a tűz és víz keveréke lesz az alkohol („tüzes víz”), a föld és a tűz lávát képez, és így tovább. A listák frissítésekkel bővülnek, persze szép számmal vannak itt egész agyament kombinációk is, de a „sima” Alchemy-ben még javaslatokat is tehetünk újakra.

Bár a három program közül a legszebb külcsínnel az Alchemy Classic van megáldva, azért ennek is meg van az ára. Nehezebb a játékmenet,  mint az alapváltozatban, itt ugyanis már nem elég csak két elemet kombinálnunk, emiatt a kipróbálható variációk száma sokszorosára nőtt, másrészt a játék bizony meg-megakad az elemek mozgatása közben, bár még azért az élvezhető, legalábbis a P500-on; a GT540 rezisztív képernyője viszont már sajnos igen nehézzé teszi a kezelhetőséget.

Az Alchemy ~ Genetics anyagok és élőlények helyett csak és kizárólag az élőlényekre épít, hangyát, patkányt, hörcsögöt kell kombinálni új fajokért, ráadásul itt a sorrend sem mindegy. Bevallom ez már az én elmém gyomrát is megfeküdte kicsit. Személyes kedvencem a hagyományos Alchemy, mely nem mellékesen tud magyarul is.

Ha már a logikai játékok, akkor következzen listánk legkonstruktívabb – szó szerint – példánya! Az X Construction egy hídépítős játék, melyben feladatunk egy vonat átjuttatása szakadékok felett az általunk megépített híd segítségével.

Alkotáskor figyelembe kell vennünk, hogy egy-egy elem mennyire terhelt, milyen a hídunk súlyeloszlása. Sikertelenségünket a mélybe zuhanó vonat utasainak sikolya jelzi. A program frissítésekben kapja az újabb és újabb pályákat, bár az eddigiek is egész jó kihívást jelentenek, szóval garantáltan alkalmasak szabad agykapacitásunk lekötésére.

Ha pedig már kifáradásig tornáztattuk elmélnket, át is térhetünk az inkább ügyességünket igénybe vevő Wheelz nevű, két dimenziós, a terep-autózás nehézségeit szemléltető Elasto Mania klónra.

A lényeg, hogy a sebességünk növelésével és csökkentésével, valamint az autó súlypontjának áthelyezésével próbáljunk meg átverekedni sziklákon és szakadékokon, nem ritkán egy kisebb hegyomlással a sarkunkba – vagyis bocsánat, sárvédőnkben. Addiktív és nemegyszer igen embert próbáló szórakozás. Szintén ajánlott.

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés