Leszerepelt a Xiaomi 13 Ultra a DxOMarknál

A top 10-be sem fért bele a négy 50 megapixeles hátlapi kamerát kínáló szupertelefon.

Nem mindig értünk egyet a franciaországi alapítású DxOMark kameratelefonos ítéletével, és volt, hogy furcsa metrikák szerint valahogy Sony Xperiák szerepeltek igazán jól. Ám a saját értékrendjükben az utóbbi években a DxOMark is következetes, és beszédes, hogy a kínai márkák vették át a vezetést, egyfelől egy rakás szenzort, másfelől megannyi lehetőséget biztosítva. A publikációnál jelenleg a Huawei P60 Pro a listavezető (156 pont) az Oppo Find X6 Prót (153), a Honor Magic5 Prót, a Find X6-ot (150) és a Mate 50 Prót megelőzve (149), az első nem kínai telefon a top 10-ben pedig a Google Pixel 7 Pro (147) a 6. helyen. Az iPhone 14 Pro Maxnak csak a 8. hely jutott (146 pont), a Galaxy S23 Ultrának pedig a 14. (140).


A Xiaomi 13 Ultra [+]

Éppen ezt a pontszámot és megosztott helyezést csípte el a Xiaomi 13 Ultra, pedig többre volt hivatott négy 50 megapixeles hátlapi kamerájával, amely két zoomegységet is kínál, plusz 3D ToF segédet a kolosszálisan tárcsán. Ráadásul a főegység 1" jellegű szenzort használ f/1,9 és f/4 között váltó rekeszértékkel. Tulajdonképpen a 140 pont nem is rossz, és a DxOMark megdicsérte a következetesen természetes képminőséget minden nagyítási tartományban, a jó esti fotókat a részletességet és az expozíciót beleértve, illetve az éles felvételeket mozgó téma esetében.

A Xiaomi 13 Ultra Leica különkiadásban
A Xiaomi 13 Ultra Leica különkiadásban [+]

A pillanatképek rögzítésekor azonban szerintük hiányzik a következetesség, nem mindig az igazi a háttérelmosás vagy videózás közben az expozíció és a bőrtónusok sem elég pontosak ellenfényben. Azért mi is kipróbáljuk majd a kameratelefont, mert leginkább saját értékítéletünkben bízunk, és ott mondjuk egy iPhone 14 Pro Max magasabb helyen szerepel.

Előzmények

Hirdetés