Lesz kompakt Xperia – de egyelőre nem nálunk!

Bizonyára sokan várják, de a Sony jó ideje nem mutatott be kompakt méretű és elnevezésű csúcsmobilt. A japán felhasználók számára azonban helyettesítő termék lehet a frissen érkező Xperia Ace, ami ugyan Snapdragon 630-as rendszerchipjével nem épp a felső kategóriás konkurenseket tudja szorongatni, viszont 140 x 67, x 9,3 milliméteres dimenzióival igazán visszafogott méretű lett, LCD kijelzője pedig 5 hüvelyken 18:9-es, Full HD felbontással.


[+]

Múltidézően nagy kávák jutottak alulra-felülre, viszont kézben tartani valószínűleg így sem lesz túl nagy kihívás. Hátlapjára 12 megapixeles szimpla kamera jutott optikai + elektronikus hibrid képstabilizálással, f/1,8-as optikával, mindenféle segédkamera nélkül, elöl pedig egy 8 megapixeles, 120 fokos látószögű szelfimodult visel. 4/64 GB-os memóriacsomaggal adják, szoftveresen pedig az Android Pie rendszert kapta a cég saját felületével és olyan extráival, mint az akkumulátorkímélő STAMINA mód vagy a felhasználó szokásaihoz igazodó adaptív töltés a 2700 mAh-s akkumulátorhoz.


[+]

Por- és vízállósági szabványa IP58, továbbá adott az ujjlenyomat-olvasó, a microSD-s bővíthetőség, az NFC, a Type-C csatlakozó, illetve a szokásos, vezeték nélküli halmaz. 48 600 japán jen az ára, ami nagyjából 130 000 forintnak felel meg, tehát szokásosan nem nevezhetjük olcsónak, cserébe a hasonló méretű és árú konkurencia igencsak szűkös, ezért lehetnek esélyei a Sony új ászának. Egyelőre csak Japánban!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés