Lekerül az eredeti Angry Birds a Play Áruházból

Az App Store-ban pedig felülvizsgálatig átnevezik a 2009-es játékot.

Hirdetés

Általában nem írunk már mobilos játékokról, de most kivételt kell tennünk, hisz a szóban forgó franchise történetét anno aktívan követte a Mobilaréna, az okostelefonok elterjedésével együtt nőtt a Rovio játékának sikere is. 2023. február 23-án a Rovio törli az eredeti, 2009-ben megjelent Angry Birds játék még elérhető változatát a Play Áruházból, az App Store-ban pedig átnevezi azt. A világhírű játék jelenleg Rovio Classics: Angry Birds címen még megtalálható, azok pedig, akik 499 forintért megveszik, csütörtök után is játszhatnak vele Android eszközükön. Az Apple cuccokon csütörtöktől Red’s First Flight címmel lehet majd megtalálni a programot további felülvizsgálatig.

A játékot egy év alatt tízmilliónál is többen töltötték le 2009-es megjelenése után.
A játékot egy év alatt tízmilliónál is többen töltötték le 2009-es megjelenése után. (forrás: App Advice)

A Rovio azt mondja, pontosabban tweeteli, hogy az eredeti Angry Birds játékot a játékportfoliójukra gyakorolt üzleti hatása miatt fogják törölni. Nem részletezték tovább, csak ösztönözték a játékosokat, hogy az Angry Birds 2, a Friends vagy a Journey változatokat is próbálják ki. A felsoroltak mind ingyenesen letölthetők, míg a törlésre kerülő, korábban egyszer már az alkalmazásboltokból eltüntetett, majd visszakerült játékért 499 forintot kell fizetni. Ugyanakkor a 23-án törlésre kerülő program még mentes volt a mikrotranzakcióktól, ezzel szemben a Rovio újabb mérges madaras játékai már nem azok.

Aki szeretné február 23 előtt megvenni a szóban forgó alkalmazást, itt találja a Play Áruház, itt pedig az App Store linket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Rovio

Előzmények

Hirdetés