Lázmérő telefon az Umidigitől

Az Umidigi új Android Go készüléke lehet, hogy digitális lázmérőként jobban funkcionál, mint okostelefonként. De legalább tud valami extrát.

Az Umidigi egy ideig próbált betörni a globális piacra, de a kevésbé szívderítő teljesítményt vagy a minőség esetlegességét vagy e kettő kombinációját a jó árak sem tudták kompenzálni. Viszont otthon azóta is elvannak a másodvonalban, amit most egy Android Go készülékkel igyekeznek nyomatékosítani. Maga a telefon nem valami izgalmas, a hardver alapján valószínűleg nehézkes is (igen, tényleg négy éves az SoC), de van benne hőmérő, ami mostanság igencsak jól tud jönni. Már, ha megbízhatóan működik. Amúgy már a Honor is kitalálta.

Hirdetés

[+]

Fogalmunk sincs, hogy az Umidigi A7S-be épített infra alapú hőérzékelő hogyan szuperál, de tény hogy odabiggyesztették a 13 megapixeles főkamera, a 8 megapixeles ultraszéles szenzor és a mélységélességet definiáló egység mellé. Mindezt 100 dollárért (30 ezer forint). Mármint a bevezető akciót követően, mert addig csak 70 dollárba (21 ezer forint) kerül a készülék.

Mondjuk nem is kapunk érte olyan sok mindent, ha a lázmárőt és a PTT-t leszámítjuk (van nekik dedikált gyorsindító is), de legalább a MediaTek MT6737 (28 nm, négymagos, 2016 Q2) szett mellé 2 GB rendszermemóriát tettek 32 GB bővíthető belső tárhellyel, van B20-as hálózati támogatás és 4150 mAh-s az akksi Type-C csatlakozóval. A kijelző pedig 6,53 hüvelyk és HD+ felbontású, 8 megapixeles szelfikamera-cseppel, ami valószínűleg a biometrikus azonosítást is végzi, mivel ujjlenyomat olvasóra nem futotta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés