Koreában már a héten a polcokra kerül a Galaxy A8

Hirdetés

A Galaxy A sorozattal a Samsung már tavaly jelezte: a felső-közép és csúcskategóriában jobban odafigyel a prémium anyaghasználatra, és a fémházas A3, A5 és A7 után nemrég bemutatkozott az 5,7 hüvelykes, Full HD-s megjelenítővel megáldott Galaxy A8, amely az elődöknél is vékonyabb, mindössze 5,9 milliméteres lett. Ezzel a készülék rekordernek számított házon belül, a ma bemutatott Tab S2 készülékek azonban még vékonyabbak, így most azok a Samsung rekordtartói a mobilszegmensben.

Samsung Galaxy A8

Az Galaxy A8 első körben a Kínai Népköztársaságban és Dél-Koreában lesz kapható, az utóbbi piacon egészen pontosan péntektől. Aki a Samsung nem éppen olcsó készülékére beruház, Snapdragon 615-ös SoC-t, Andreno 405-ös IGP-t, 2 GB RAM-ot, 16 vagy 32 gigabájtos belső tárolót, 5 és 16 megapixeles elő- és hátlapi kamerát, valamint 3050 milliamperórás telepet talál majd a fedél alatt. Illetve találna, de nem fog, mert a hátlap nem távolítható el, így az akkumulátor sem cserélhető. A Kínai Népköztársaságban szintén gyorsan a felhasználók kezébe juthat a készülék, ott 145, illetve 160 ezer forintnak megfelelő jüant kell kifizetni a 16, illetve 32 gigabájtos variánsért. Dél Koreában 160 ezer forintért lehet majd a 16 gigabájtos kiszerelést beszerezni.

Azóta történt

  • Mobilarena TV: Csak méretben vékony

    A Samsung fémházas sorozatában megbújt Galaxy A8 tulajdonképpen csúcskészülék, csak nem részesül a gyártótól ahhoz méltó hírverésben. Pedig sokat tud, például ujjlenyomatot olvasni.

Előzmények

  • Nem lesz olcsó a Galaxy A8

    A Samsung eddigi legvékonyabb és legnagyobb kijelzővel felszerelt fémházas masináját beárazták, és az A3, A5 és A7 után nem meglepő módon egyáltalán nem lesz olcsó.

  • Samsung Galaxy A7 - drága mulatság

    A fémházas A-sorozat legnagyobb és legvékonyabb tagja kapta a magas árcédulához tartozó legerősebb hardvert, ettől még bizony a csúcskategóriával versenyez.

Hirdetés