Komolyan veszi a hajtogatást az LG

A legújabb szabadalom elég életképes megoldásnak tűnik, ami már több szervezetnél is szabadalmi védettséget élvez.

Hirdetés

A hajtogatható mobilok jelenleg még nagyon béta állapotban vannak a mindennapi tényleges felhasználás és általában a funkció szempontjából. A Samsung Galaxy Fold első iterációja szó szerint derékba tört, a Mate X még mindig sehol, közben pedig egyre extrémebb formatervek kerülnek elő, jobbára szabadalmi tervrajzok formájában. Az LG számos hajlítható koncepcióval rendelkezik, olyannal viszont csak most, amit nem csak a WIPO-nál (World Intellectual Property Organization), de a CNIPA-nál (China National Intellectual Property Administration) is levédetett.

A legutóbbi ötlet a Z-Fold volt, ami használhatóságban már tényleg közelített egy normál telefonhoz, tekintve, hogy összehajtva csak egy sérülékeny oldallal bírt, a mostani formaterv viszont két irányba hajtható, kvázi feltekerhető panellel operál, így - ha jól értelmezzük, teljesen össze lehet csukni, ha éppen nincs szükség kijelzőre. Teljesen kihajtott állapotban a legkisebb képernyőfelületet adó formátum 200%-át mutatja, használhatjuk egészen hagyományos, dupla kijelzős formában és elrakhatjuk teljesen összehajtva.

További képek a galériában!
További képek a galériában! [+]

Az LG vázlatai alapján a Let's Go Digital készített néhány mutatós 3D rendert, a kamerák elhelyezkedését viszont ők sem tippelték meg, tekintve, hogy azokat nem tüntették fel a hivatalos tervezetekben. Az berlini IFA-n nem valószínű, hogy ilyesmit látunk, egyelőre a zsanérral rögzített, két kijelzős modellt várjuk, amihez a napokban saját böngészőt is bejelentett a koreai gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés