Dupla kijelzős mobilokhoz készít böngészőt az LG

A hajlítható mobilok duplának számító kijelzőjét ki is kell szolgálni szoftveres háttérrel, a dél-koreaiak épp erre feküdtek most rá.

Mobilos szempontból az utóbbi évek egyik legérdekesebb berlini IFÁ-ja várható bő egy hét múlva, gondoljunk csak a Huawei-féle Kirin 990-re, az új Garmin órákra, a Sony várható csúcsmobiljára, a HMD újdonságaira, a Nokia 7.2-vel az élen, és persze az LG-re, akik biztosan készülnek széthajtható, dupla kijelzős mobillal. Ez utóbbi várhatóan jól átgondolt szoftveres ökoszisztémát is kap, az legalábbis biztos, hogy az LG bemutatja a Naver nevű dél-koreai keresőóriással közösen fejlesztett böngészőt, a Whale-t.


[+]

A böngésző alapjait a Google-féle, nyílt forráskódú Chromium böngészője képzi, az viszont biztos, hogy az omnitasking névre hallgató filozófia jegyében megpróbálták dupla kijelzőhöz leginkább alkalmassá tenni a megjelenítés és a kezelést, ami nyilván szükségszerű. Adott estben szét tud egy adott oldalt is választani két részre a Whale, ha valaki például egy online magazint vagy egy webáruházat böngész, és először kiválasztja a számára érdekes dolgokat, majd azokat a másik oldalon egyesével végiglapozza, illetve a beépített fordítómotorral akár ugyanazt a tartalmat is megtekintheti egy időben, de két nyelven.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés