Klasszikus zenei streamingről árulkodik az iOS 15.5 béta

Megindult az új Apple rendszerek bétáinak publikus változata, kisebb változtatásokra lehet számítani.

Hirdetés

Május 3-án este elindította az Apple az iOS 15.5 és az iPadOS 15.5 negyedik fejlesztői bétáját, pár órával később pedig már a publikus bétát is. A 15-ös rendszer korábbi változataihoz képest minimális változást látni a felszínen, a programkód azonban árulkodik dolgokról, például az Apple Classical nevű programról, ami az Apple Music kiegészítő, klasszikus zenei könyvtárat kínáló szolgáltatása lehet. Az Apple 2021 augusztusában vásárolta fel a Primephonicot, mely komolyzenére specializált streaming szolgáltatást biztosított, de már korábban is voltak pletykák arról, hogy az Apple Music nehezen átlátható klasszikus zenei kínálatát a cég valahogy rendezné.


[+]

Zenénél maradva: az iOS 15.5 ezentúl jelzi az Otthon alkalmazásban, hogy a HomePod készüléknek mennyire stabil a hálózati kapcsolata. Az iTunes-, App Store- és Apple-ajándékkártyák ezentúl Apple-fiók kártyaként lesznek összevonva, hozzáadhatóként az Apple Pay-hez. Bár hazánkban nem elérhető szolgáltatás, de frissül az Apple Pay Cash is, ezentúl Apple Cash néven kell keresni, és a kártya két új gombot kap a Tárca appban, amikkel egyszerűbben lehet pénzküldést vagy igénylést indítani.


[+]

Változik az előfizetések rendszere is némiképp. Az alkalmazásfejlesztők iOS 15.5 alatt már elhelyezhetnek külső weboldalra mutató linket azokban a programjaikban, melyeken keresztül digitális tartalmat (könyvek, újságok, zene, videó, stb.) szolgáltatnak, s ezzel kikerülhetik az App Store beépített fizetési rendszerét.

Táblagépeken változik a Universal Control, a 15.5-ös rendszert futtató iPadek csak macOS Monterey 12.4-et használó Mac számítógépekkel képesek együttműködni. Ezen felül a Fotók alkalmazás is frissül, az Apple hozzáadott egy szenzitív helyszíneket (például emlékhelyeket) tartalmazó listát a programhoz, s az ott készült fényképek nem fognak ezentúl megjelenni az Emlékek menü összegzéseiben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés