Ki csináltat Swarowski mobilt?

A T-Mobile Multimédia Napon az újdonságok mellett találtunk egy asztalkát, ahol Swaroswki kristályokkal kirakott Motorola készülékek csillogtak. Ha már ott voltunk, akkor elbeszélgettünk Stellával, aki ezeket a kreációkat készíti.

Swarowski nagyüzemben gyárt mesterséges kristályokat, de az összetevőket és a gyártási mechanizmust csak ő ismeri. Az innen kikerült kövek alja egyenes, ezért alkalmasak arra, hogy szinte bármilyen felületre fel lehessen ezeket ragasztani. A kristályokat egyenként helyezik fel a készülékekre, ez igen hosszadalmas munka még egy átlagos méretű mobiltelefonnál is. A csillogásnak ára van, 20 ezer és több százezer forint között alakul a költség attól függően, hogy a készülék mekkora területét kell beborítani.

Minket leginkább az érdekelt, hogy kik és milyen telefonokat visznek be Stellához csinosításra. A paletta igen széles, egyszerűbb, 10-20 ezer forintos modellektől elkezdve Nokia 8800 Siroccoig bezárólag mindenféle telefonnal találkoztak már Stelláék, az ügyfélkör pedig jellemzően nőnemű, bár sok férfi is előáll ilyen igénnyel, de ezek jellemzően ajándékba készülnek. Kivételek persze vannak, Stella mutatott egy képet egy olyan Nokia 8800-ról, amely tetőtől talpig ezüstösen csillogó kristályokkal volt tele - ezt férfiember használja, ő is rendelte meg magának.

Előzmények

Hirdetés