Kézigép vállalati felhasználók igényeihez szabva

A vállalati környezetben használatos mobil eszközök specialistája, a Symbol Technologies bemutatta legújabb kéziszámítógépét. Az MC50 nevében is különbözik a piacon kapható PDA-któl: az Enterprise Digital Assistant (EDA, vállalati digitális asszisztens) megjelölés speciálisan a professzionális felhasználók igényeihez szabott funkciókra és jellemzőkre utal. Ezek között nemcsak a robusztus kivitelt kell említeni, hanem magasabb szintű, az adatbiztonságot növelő, a vállalati szoftverkörnyezetbe való beillesztést és a kommunikációt megkönnyítő szolgáltatásokat is.

A készülék IEEE 802.11b szabvány szerinti vezeték nélküli hálózatokra képes kapcsolódni, és támogatja az IP alapú hangátvitelt (Voice over IP: P2P, PBX és PTT üzemmódok), ami különösen nagy telephelyeken jöhet jól. A biztonságért szabványos (WEP, TKIP, LEAP, EAP-TLS, WPA) és gyártóspecifikus eljárások szavatolnak.

Nagyobb cégeknél gondot okozhat a számos mobil eszköz felügyelete. A gyártó ezt a problémát a Mobility Services Platformmal igyekszik orvosolni, amellyel többek között az MC50 készülékek, illetve az egész helyi Wireless LAN-infrastruktúra egyetlen felületről menedzselhető. A kézigépre egy ügynökszoftvert lehet telepíteni, melynek segítségével valós időben továbbíthatók információk a központba a készülék állapotáról, valamint frissítések és hibajavítások tölthetők az EDA-ra, vagy a felhasználónak lehet távolról segítséget nyújtani.

Az MC50 a Microsoft Windows Mobile 2003 Second Edition platformra épül, ami lehetővé teszi többféle szoftverkörnyezetbe, például Oracle, Siebel, SAP vagy IBM CRM-rendszerekbe való könnyű integrálását.

Az érintőképernyős készülék alapvető navigálógombokkal vagy qwerty-billentyűzettel kapható, a további extrák között pedig egy-, illetve kétdimenziós vonalkód-olvasót és 1,1 megapixeles CCD-kamerát találunk. A kisebb változat – a képszenzor típusától függően – 121 x 75 x 24-28 mm és 182 gramm, a klaviatúrával szerelt verzió pedig 136 x 75 x 24-28 mm és 192 gramm.

A rendszer szíve egy 520 MHz-es Intel XScale processzor, amelyhez 64 MB RAM és 64 MB ROM társul. A transzflektív TFT-kijelző mintegy 65 ezer szín megjelenítésére képes, felbontása 240x320 pixel. A kommunikációt a Wi-Fi mellett egy soros (RS-232) és egy USB 1.1 interfész segíti, ezenkívül egy SDIO-foglalat áll rendelkezésre. A beépített mikrofon és hangszóró helyett headset is használható. A készülék fő akkumulátora egy 1560 mAh-s Li-ion egység, amely opcionálisan 3600 mAh-sra cserélhető. A kézigép a gyári adatok szerint 0 és 50 °C között üzemképes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés