Készül a Redmi Note 12T Pro is

Egyelőre csak a kínai megjelenést erősítette meg a gyártó, de a Xiaominál soha nem tudni.

Hirdetés

Nem csitul a Redmi Note 12-es széria, újabb taggal bővül a telefoncsalád. Kínában ugyanis hamarosan piacra kerül a Redmi Note 12T Pro, jelentette be a márka, és bár nemzetközi premierről egyelőre nincs szó, a Xiaominál soha nem tudni, hogy Redmi vagy Poco márkanév alatt esetleg érkezik-e ugyanez a hardverkonstrukció Kínán kívülre is.

A Redmi Note 12T Pro hivatalos posztere
A Redmi Note 12T Pro hivatalos posztere (forrás: Gizmo China) [+]

Amit tudni egyelőre, hogy a Redmi Note 12T Pro az AMOLED panel helyett 144 Hz-es IPS LCD-t kínál majd (9:20,5-ös képaránnyal és a kijelzőbe vágott előlapi kamerával). A panel sík, a telefon házának kialakítása pedig nem nagyon tér el attól, amit a többi Redmi Note 12-es kínál: egyenes keret, három hátlapi kamera, 3,5 mm-es csatlakozó a keret tetején, mellette hangszórókivezetés és infravörös port. A főkamera felbontása is kiderül a megosztott termékképekből, 64 MP-es széles látószögű szenzort találni a hátlapon, alatta egy vélhetően 8 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles makró vagy mélységszenzor a kéttónusú LED villanó mellett. Mivel LCD a kijelző, így a jobb oldali bekapcsológomb lehet az ujjlenyomat-leolvasó, ahogy a Redmi Note 12 alapmodellben is van.

A várható színekA várható színekA várható színek A várható színek (forrás: Gizmo China) [+]

Szintén biztos a gyártói marketinganyagokból, hogy MediaTek Dimensity 8200 Ultra lapkakészlet hajtja majd a telefont, ehhez 12 GB operatív memória kerül a készülékbe. A MIUI rendszer Android 13-as alapokat használ majd a Note 12T Prón, a beépített akkumulátor pedig a Xiaomi középmezőnyénél szokásos 67 wattos vezetékes gyorstöltést támogat majd. A Redmi Note 12T Pro kékben, fehérben, feketében debütál majd, a T-modell premierje pedig várhatóan a Redmi K60i mellett lesz majd.

Előzmények

Hirdetés