Késik a Project Ara

Nagyon jó ötlet a Moto Maker webes felület, ahol a felhasználó maga választhatja ki több Motorola készülék hátlapját és festését, több száz lehetséges kombinációt felkínálva a küllem tekintetében. A Project Ara ennél sokkal messzebb szeretne menni: a belső komponensek tetszőleges összeválogatását kitűzve célul, ám hiába hallani egy jó ideje a merész project munkálatairól, márciusban, az MWC-n kis csapatunk még mindig csak műanyag utánzatok formájában találkozhatott az alapkészülékkel és néhány cserélhető komponensével.


Az MWC-n is csak utánzatok formájában lehetett megtekinteni az alapeszközt és cserélhető komponenseit [+]

Ezek után talán nem meglepő, mégis sajnálatos, hogy idén már biztosan nem startol el a Project Ara, még csak tesztfázisban sem, és lehetséges, hogy a hangsúly Puerto Ricóból (itt próbálta volna ki magát először a publikum előtt a moduláris okostelefon) az Egyesült Államokra kerül. Mindezeket a Project Ara Twitter-csatornája közölte, jelezve, hogy igen sok munka vár még rájuk, így 2016 előtt semmiképpen sem lehet még készülőfélben lévő moduláris telefonokat nyomogatni. Az továbbra is kérdéses, hogy a gyakorlatban mennyi haszna van a cserélhető komponenses telefonoknak, és mekkora vevőkörre lehet számítani, a Project Ara vezetői mindenesetre megnyugtatták követőiket: a project él, csak késnek vele.

Azóta történt

  • Vége a Project Arának?

    A Reuters szerint parkolópályára állította a Google a moduláris okostelefon projectjét, ami eddig sem haladt túl jó ütemben.

Előzmények

Hirdetés