Képeken a Facebook-óra, ami mégsem kerül piacra

Fotók kerültek elő a mára Meta néven futó egykori Facebook mára kukázott okosórás projektjének egyik prototípusáról.

Tavaly év elején jelentette be a Facebook, hogy újból megpróbálkozik a hardveres piacra is betörni, okosórát készít. Aztán jöttek a pletykák a furcsa külsővel bíró Milan kódnevű eszközről, majd a héten a cég kukázta a két évig fejlesztett projektet egyelőre ismeretlen okok miatt. A Bloombergnek sikerült azonban fotókat szereznie az óra egyik prototípusáról, amin jól látszik a négyzetes dizájn, a töltő és az eszközbe szerelt apró kamera is.

A szíj, a töltő, az óratest, és a Meta-óra összerakva.
A szíj, a töltő, az óratest, és a Meta-óra összerakva. (forrás: Bloomberg) [+]

Az óra kialakítása a hatodik generációs iPod Nanóra emlékeztet leginkább, hisz az óratest kiemelhető keretben lakik, a szíjakhoz pedig a keret csatlakozik. (A karórává varázsolható iPodról tizenegy éve Bocha bemutatót is írt.) A Meta óráján látható még két gomb, valamint két kamera is, az egyik ráadásul notchban. Ez 5 megapixeles, a cég állítólag arra szánta, hogy fotókat és videókat vehessen fel vele az ember akkor is, ha nincs nála telefonja, azokat pedig a Meta közösségi felületeire (Facebook, Instagram, WhatsApp) egyből közzé is tehesse. A hátlapi 12 megapixeles kamera szintén erre szolgált volna, csak használatához le kellett volna venni az eszközt a csuklóról.

Az állítólagos Meta okosóra
Az állítólagos Meta okosóra tervezett kinézete. (forrás: Engadget / Steve Moser)

Az órát úgy tervezték, hogy GPS, Wi-Fi és mobil adatkapcsolat is rendelkezésre álljon a felhasználónak, mellé pedig aktivitás és egészségfigyelés is ment volna rajta folyamatosan. A Bloomberg szerint ezek mellett 18 órányi üzemidőre lett volna képes az eszköz egy teljes töltéssel, a mágneses töltőt láthatjuk is az egyik fotón. A cég 2023 tavaszán tervezte piacra dobni az órát 349 dollárért, végül visszaléptek az ötlettől. A Bloomberg úgy tudja, ettől függetlenül folytatják a hordható eszközök fejlesztését.

Előzmények

Hirdetés