Kamerák előtt pózolt a Galaxy S6 mini

Mostanság a zászlóshajók meglehetősen méretes kijelzőkkel látnak napvilágot, amik természetesen nem mindenki tetszését nyerik el. Éppen ezért a legtöbb techóriás egy kompaktabb változattal is előrukkolt az utóbbi időben, ezalól a Sony, az LG vagy éppen a Samsung sem kivétel. Utóbbinál a Galaxy S6 és S6 edge után nem sokat beszéltek arról, hogy milyen készülékek láthatnak később napvilágot, ám a Galaxy S6 Active először pletyka volt, majd azóta már piacra is került. A mini verzióról azonban mindeddig nagyon kevés szó esett, most viszont számos kép szivárgott ki az internetre, melyen már a kompakt külsővel rendelkező mobil látható.


[+]

Nem meglepő módon a készülék az idei zászlóshajó formavilágát követi, ám egy kicsivel kisebb méretben. A fém keret természetesen továbbra is adott lesz, arról viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy az előlap mellett a hátlap is üvegből készül-e.


[+]

A 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet, a microUSB csatlakozó és a hangszóró pont ugyanott helyezkedik el, mint a nagytestvérnél, és a kereten lévő megszakítások (amik azért helyezkednek el így, hogy az antennák vételi erősségét ne redukálja a fém) is ugyanolyan kialakítással rendelkeznek. A home gombba valószínűleg ujjlenyomat-olvasót építenek.


[+]

Az egyelőre még meg nem erősített információk szerint az S6 mini augusztus 13-án mutatkozhat be hivatalosan, specifikációkat tekintve pedig akár a Galaxy Alpha méltó örökösének is tekinthető: 4,6 vagy 4,7 hüvelykes, HD felbontású kijelző, Snapdragon 808 SoC, 2 GB RAM és 15 megapixeles kamera jellemzi majd.

Előzmények

Hirdetés