Jól indított a Nothing Phone (2a)

Carl Pei jelentette be a szép, kerek számot.

Bemutató helyett sushizás és koktélozás lett a Nothing barcalonai eseményén a Mobile World Congress kiállítás hetében, azonban sikerült a márka egyik munkatársától kölcsön kérni az akkor még bejelentésre Phone (2a)-t pár exkluzív fotóra. Újfent a hátlap és a programozható Glyph LED sor a lényeg, de persze a túloldalon és a házon belül is akadnak érdekességek a hivatalosan 138 ezer forintba, ám az egyik nagy hazai áruházban 130 ezer forintba kerülő telefonon (8/128 GB).

A 6,7"-es FHD panel kötelezően remek köröket teljesít: 10 bites, HDR10+ támogatású, 120 Hz-es, AMOLED technológiájú és pontszerű felületen képes 1300 nites fénysűrűségre. Elégnek tűnt a menüben matatva a 4 nm-es MediaTek Dimensity 7200 Pro chip lóereje, persze 3D játékokat és stabilitási-, illetve teljesítményteszteket nem tudtunk pár hete lefuttatni – megtesszük, ha egy tesztkészülékhez hozzájutunk.


[+]

Ígéretes az 50 megapixeles normál és ultraszéles kamera a hátlapon: ügyes algoritmussal sok vásárlót nyerhet a márka a középkategória klasszikus terepén, és megvan a 4K felvétel is, illetve a 32 megapixeles szelfikamera. Ugyanígy a WiFi 6 és az 5G modem, valamint az 5000 mAh-s telep, 45 wattos töltéssel USB-C porton, vezetékmentes opció nélkül. Mindezt persze eddig is tudtuk: a friss információ az, hogy egy nappal a forgalmazás kezdete után máris elkelt a Nothing Phone (2a)-ból 100 000 darab, jelentette be a cégalapító Carl Pei, ami ígéretes indítás az Android 14-et és Nothing OS 2.5-öt futtató telefontól.

Előzmények

Hirdetés