Hirdetés

IFA blog: Unalmas? Az néha jó

Elmaradtak a világmegváltó bejelentések és forradalmi eszközök az IFA-n, mobilos szemmel alig történt valami olyan, ami miatt nem fulladt unalomba az egész. Más szempontból viszont az unalmasság jót jelent.

Továbbra is az van, hogy Berlin egy működő város. Irgalmatlan jó a tömegközlekedés, rendesen ki van építve a biciklis (meg most már rolleres) infrastruktúra, tele van autó, roller és robogó megosztási szolgáltatásokkal, el lehet jutni a kör S-Bahn zónán belül bárhová 30 perc alatt, és eltévedni is nehéz, kivéve ha valamiért AliceWake telefonján nem működik a GPS. Bár ha lát egy térképet két percre, akkor onnantól ő speciel megoldja fejből.


[+]

De az IFA kiállításra elhozott telefonok közül idén csak kábé a G8X volt érdekes. Ami azért meglepő kicsit, mert pont az LG-től már rég láttunk bármit, ami felcsigázott volna bennünket, pedig annak idején a G Flex, meg a G3… hát az sem tegnap volt. A Sony Xperia 5, a Nokia 7.2, a TCL Plex, Motorola One Zoom és a többi újdonság nyilván nem hulladék, meg is lesz a célcsoportjuk, biztos korrektül is működnek majd, csak nem izgalmasak.


[+]

Szóval elkezdtünk mászkálni mindenféle furcsa csarnokokban érdekességeket kutatva és az a helyzet, hogy nemigen találtunk semmit. Volt fordításra képes headset (erről majd még valamit írunk), vagy ott volt az Insta360-nál egy srác, akinek írtam nemrég egy emailt, hogy szívesen tesztelnénk a kamerájukat, de nem válaszolt, úgyhogy kérdőre vontam és tökre kellemetlenül érezte magát, amitől kicsit később már én is, vagy mondjuk elmentünk a Fitbit standjához, hogy megkérdezzük őket, hogy miért nem működnek rendesen az újabb cuccaik. Na, az is egy érdekes beszélgetés volt, mert eleinte úgy tettek, mintha még sosem hallottak volna ilyenről, végigerőltették a szokásos troubleshooting folyamatot (újra kell indítani, nem volt frissítve biztos a telefon, rosszul volt beállítva, hát a Huawei termékekkel szokott gond lenni stb.), de hamar rájöttek, hogy nem mi vagyunk tök ostobák, plusz azért megemlítettük, hogy a fórumban is írták a júzerek, hogy nem kerek a dolog. És akkor hirtelen az lett, hogy hát tudunk róla, de nem tudjuk, hogy mi okozza, de pont van egy magyar fejlesztésű 3rd party alkalmazás, ami megoldja, úgyhogy hagytam névjegyet és mondtuk nekik, hogy esetleg szóljanak már, ha megtalálták a hibát, illetve talán nem is lenne hülyeség megtalálni a magyar fejlesztőt, aki a jelek szerint jobban tudja, hogy mitől működik egy Fitbit, mint maga a Fitbit.

AliceWake elektromos gördeszkát próbált
AliceWake elektromos gördeszkát próbált [+]

Szóval persze csináltuk a szokásos dolgokat, ismerkedtünk, eszmét és névjegyeket cseréltünk, de igazából összességében mégiscsak az volt a dologban a legjobb, hogy minden pontosan úgy zajlott, ahogyan elterveztük. Problémamentes utazás, korrekt szállás, minden sajtóeseményre odaértünk, minden találkozó létrejött, minden vacsora finom volt, Ken Hong meghívott minket ebédre az interjú után és én kvázi kiszorultam a magasröptű társalgásból, ahol AliceWake és Ken megosztották egymással a Star Trekkel kapcsolatos élményeiket, de Ken sugárzó arccal ígérte meg, hogy küldi a G8X tesztkészüléket, AliceWake-től pedig napokig azt hallgattam még utána, hogy Ken milyen jó arc.


[+]

Ezekbe a jó értelemben unalmas munkanapokba csak egy dolog rondított bele csúnyán, pont annak az utcának a sarkán (a szállásunktól tényleg 20-30 méterre) történt egyik este egy nagyon tragikus baleset, ahol egy Porsche SUV felugratott a járdára és négy ember meghalt. És ez maximum 20 perccel azelőtt történt, hogy hazaértünk volna a Pepcom rendezvényéről, csak azért nem írom, hogy akár mi is lehettünk volna, mert pont azon a járdaszakaszon sosem sétáltunk, három méterre esik attól a zebrától, ahol naponta többször is átkeltünk. Másnap nem csak megemlékezést tartottak a berliniek, hanem tüntetés is volt, hogy tiltsák ki a városból a terepjárókat.

Itt laktunk
Itt laktunk [+]

De összességében? Minden a terv szerint, minden szuper volt, csak olyan jó lett volna, ha lényegesen izgalmasabb termékeket tudunk megnézegetni. Remélem, hogy az MWC-n egy jóval vaskosabb és érdekfeszítőbb felhozatallal fogunk találkozni.

Hirdetés