Hirdetés

IFA 2024: Pótolja az eddig hiányzó mélyeket a Shokz új csontrezgéses fülese

Az OpenRun Pro 2 dedikált mélynyomót és visszafogottabb vibrálást hoz, meg egy csomó egyéb üdvözlendő frissítést.

Ugyan nem az IFA-n volt a termékpremier, de a Showstoppers rendezvényen kint volt a Shokz és két új fülhallgatójuk, az OpenRun Pro 2 és az OpenSwim Pro. Nevük alapján elég egyértelmű, hogy az egyik nyitott, csontrezgéses technológiára építő füles inkább futáshoz, míg másik úszáshoz lett tervezve. Mondjuk az OpenSwim Pro használható szárazföldön is, az OpenRunnal viszont ne menjünk úszóedzésre.

Az OpenRun Pro 2 továbbra is a fülre akad rá és alapvetően a csontvezető technológiára épít, vagyis apró vibrációt irányít a halántékra, ahol a koponyacsonton át az közvetlenül áttevődik a belső fülre és idegi ingerületet vált ki. De emellett új, hogy 11 x 18 milliméteres légvezetéses hangkeltő is került a fülesbe, ami irányítottan a fülkagylóba szól, így a dobhártyán keresztül jut el a hang a felhasználóhoz. A két hangkeltő együtt dolgozik, a csontvezetéses hangkeltők a magas- és középtartományú hangokat, a légvezetéssel dolgozó pedig a mélyeket szólaltatja meg.

Hirdetés

OpenRun Pro 2OpenRun Pro 2 OpenRun Pro 2 [+]

A fülhallgató 30,3 grammot nyom, IP55-ös kialakítású, üzemideje pedig 12 óra. Bluetooth 5.3-on át kommunikál és új a mikrofonok mögött dolgozó zajszűrő algoritmus is, hogy telefonálni is lehessen vele. A töltést már USB-C csatlakozón át intézi, a teljes töltés 1 óra, de ha 5 percet tölt az eszköz a töltőn, azzal 2,5 órányi használatra elég energiát szív magába. A gyártó fekete és narancssárga színben kínálja, két év garanciát ad rá. Az új modell elérhető standard és mini méretben is, az ára 180 euró, ami 80 ezer forint körüli hazai árat sejtet.

A csontvezetéses mellett egy irányított hangszóró is van az új OpenRun fülesben
A csontvezetéses mellett egy irányított hangszóró is van az új OpenRun fülesben [+]

Az OpenSwim Pro nem rendelkezik légvezetéses hangkeltővel, viszont könnyebb (27,3 gramm), mivel alapvetően úszáshoz van tervezve vízállóbb (IP68) és van benne beépített tárhely, így MP3 lejátszóként is használható. A tárhely 32 GB, ami nyolcszorosa az elődének, és az is új a Pro változatban, hogy lokálisan tárolt fájlok (MP3, WMA, FLAC, WAV, AAC, M4A, APE) mellett Bluetooth 5.4-en át érkező streamet is fogad. Bár utóbbi inkább akkor jön jól, ha szárazföldi sportoláshoz használnánk a fülhallgatót, víz alatt jelentősen romlik a Bluetooth átvitel teljesítménye.

Az OpenSwim Pro stílusosan egy vízzel feltöltött akváriumban volt kiállítva
Az OpenSwim Pro stílusosan egy vízzel feltöltött akváriumban volt kiállítva [+]

Van ebből is szürke-fekete és narancs-fekete színváltozat, két mikrofonnal lehet vele akár telefonálni is, az üzemidő viszont karcsúbb. Bluetooth módban 9 óra, MP3 módban pedig 6 óra az ígéret. A töltési idő 90 perc USB-C csatlakozón keresztül, ami adatmásolásra is használható, de gyorstöltéssel 10 perc alatt 3 órányi használatra elég energiát szív magába a fülhallgató 160 mAh-s telepe. Ez a modell már megjelent a magyar boltokba is, 65 és 81 ezer forint közti áron lehet megtalálni. Erre a típusra is két év a gyártói garancia.

Előzmények

Hirdetés