IFA 2022: Frissítette okosszemüvegét a TCL

A TCL NXTWEAR S koncepciója nem változott, specifikációja azonban igen.

Hirdetés

Valószínűleg sokak számára jelent újdonságot, hogy a TCL több okosszemüveggel is piacon van; ami azt illeti, az idei IFA előtt minket is elkerültek ezek az eszközök, de mivel most bemutatták a legújabb, NXTWEAR S nevű modellt, kicsit utánanéztünk, hogy miről van szó.


[+]

Az okosszemüveg koncepció lényege, hogy a felhasználó bármikor egy moziszerű élményt élhessen át, azaz a szemüvegen át nagy méretben nézhessen filmet vagy fogyaszthasson egyéb tartalmat. Az előző modelleket NXTWEAR G-nek és NXTWEAR AIR-nek hívták, most pedig itt van az NXTWEAR S, ami két darab 1080p-s felbontású Micro-OLED panellel vetíti a képet a felhasználó szemei elé. A hangsúly a jobb képminőségen és a könnyebb kezelhetőségen van, az elődökénél kisebb fogyasztás mellett nyújt élénkebb színeket, a könnyű kezelhetőségről pedig az újragondolt kezelőszervek gondoskodnak. A jobb száron található tárcsával a fényerőt állíthatjuk, illetve a 2D és a 3D módok között válthatunk, míg a baloldali száron a hangerőt szabályozhatjuk.


[+]

Az eszköz mérete kinyitva 172,8 x 165,5 x 40,2, összecsukva 50,1 x 153 x 40,2 milliméterr. A két darab 1080p-s megjelenítő 16:9-es képaránnyal dolgozik, frissítési ráta 60 Hz, a végeredmény pedig elvileg olyan, mintha 4 méterről néznénk egy 140 hüvelykes megjelenítőt. Érdekesség, hogy a szemüvegesek utólag berakható, mágnesesen rögzülő lencsékkel tehetik élessé a képet, tehát ha valakinek nagyon eltérő dioptriájú a két szeme, akkor gondban lehet, attól függetlenül is, hogy ezek a lencsék nem képezik a csomag részét, tehát utólag kell megvásárolni őket.


[+]

A kiszolgáló eszköz lehet okostelefon, laptop, táblagép és játékkonzol is, az androidos készülékek, PC-k és PlayStationök mellett az iPadek és a MacBookok is szerepelnek a kínálatban, az iPhone-ok csak később jönnek majd egy speciális adapterrel. A termék a negyedik negyedévtől lesz kapható a kiválasztott régiókban, jelenleg még nincs információnk arról, hogy Magyarország ezek közé tartozik-e, de reméljük, hogy igen, mert kimondottan egyedi és kellemes élmény volt vele a tartalomfogyasztás.

Utazásunkat a Yettel Magyarország támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés