IFA 2019: Komoly tudású strapatablet érezett

A Galaxy Tab Active Pro 10,1"-es FHD+ kijelzőt, hatalmas telepet, valamint S Pen és DeX támogatást kínál. Cserébe jó vaskos darab és nem olcsó.

Továbbra is fontos rétegtermék a strapabíró telefon, és akinek a munkája vagy extrém hobbija megkívánja, laptopból és táblagépből is rászorulhat egy mindenálló ketyere megvásárlására. A Samsung Tab Active vonala épp ezt fedi le az utóbbi termékkategória esetében, és a Berlinben bejelentett Tab Active Pro magasabbra helyezi a tudásbeli mércét. A 243,5 x 170,2 x 9,9 milliméteres és 653 grammos monstrum egy nem pontosított, nyolc 2 GHz-es processzormagot kínáló Qualcomm mobilplatformot vet be 4 GB RAM és 64 GB tároló kíséretében, microSD bővítési lehetőséggel.


[+]

A Geekbenchen korábban a modell Snapdragon 710-zel bukkant fel, úgyhogy esélyesen ez ketyeg a jól védett házban. Az előlapon 10,1"-s WUXGA TFT panel kapott helyet 550 nites fehér fénysűrűséggel – az 1920 x 1200 pixeles megjelenítővel vizes és kesztyűs kézzel is bánni lehet. Kifejezetten vastag kézvédelem vagy csak feles kreatív energiák esetében a házba dugható S-Pen könnyíti meg a kezelést, a hosszas használatot pedig 7600 mAh-s akkumulátor biztosítja. Az Android 9 Pie rendszeren természetesen One UI köntös fut DeX asztali mód támogatással, mindezt pedig Knox biztonsági védelem bástyázza körbe, legalábbis szoftveresen.


[+]

Ami a természetnek való ellenállást illeti, megvan az IP68-as hitelesítés (védelem tiszta vízben másfél méteres mélységig és 30 perc erejéig; nincs sós, szappanos vagy meleg víz elleni védelem). A Tab Active Pro ráadásul több, nem pontosított MIL-STD-810G által specifikált tesztet is teljesített, a méretes ház pedig 1,2 méteres magasságból történő, keményen felületen való landolást is férfiasan áll. Az előlapon 8, hátul pedig 13 megapixeles kamera tevékenykedik. A német piacon a jókora táblagép októbertől lesz megvásárolható, WiFi-s kiszerelés esetében 600, LTE variációban 680 eurós áron (198, ill. 224 ezer forint). Hazai megjelenésről egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

  • Strapatablettel készülhet a Samsung

    Több hitelesítő szervezetnél is feltűnt egy SM-T545 kódnevű tablet, amiről azt tippelik, a Galaxy Tab Active Pro lehet.

  • Samsung Galaxy Tab Active - hidegzuhany

    A por-, víz-, rázkódás- és bizonyos határok között ütésálló Samsung táblagép egészen addig ígéretes, amíg a hardveres tudás fényében a hozzá tartozó árcédula le nem hűti a kedélyeket.

Hirdetés